Serată de fotbal

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu la Serată de fotbal 1

Nu e bine ce se întîmplă. Dacă lăsăm la o parte circuitul financiar al rețetelor de televizare și ingredientele din ce în ce mai ieftine fo­lo­site de televiziuni, ajungem sa mîn­căm la o cantina cu prețuri de res­ta­u­rant. Avem așa: TVR cîștigă drepturile pentru Liga Campionilor, are patru meciuri pe lună, și o echi­pă românească drept iepure de mo­mit telespectatorii, dar transmisie HD. De cealaltă parte stă PRO TV-ul, cu Europa League, cu patru echi­­pe românești la start și cu multe com­promisuri.

Cu cît crește numă­rul de meciuri, cu atît se di­luează ca­­litatea serviciilor oferite. Noi, teles­­pectatorii, beneficiem de co­men­tarii jenante, de imagini low-definition și degetul mare amorțit de schimbat canalul de la un meci pe altul.

Astfel, o dată la două săptămîni, sîntem invitați de PRO TV să ne nu­mărăm golurile. În paralel, si­mul­­tan și pe două canale odată. Joi seară am ajuns mai devreme ca ni­ciodată acasă, am scos berea din fri­gi­der unde era pusă la rece, am dat jos fularul de pe perete și am mai făcut alte lu­cruri specifice mi­c­ro­­biștilor. Fie­ca­re are propriul ritual înainte de vreo televizare mai cu mi­ză. În duplex juca Steaua cu Fe­ner­bahce, și la patru posturi distanță, CFR Cluj la Sparta Praga. Ambele de la ora 8.00.

Meciul din Ghencea a fost evident capul de afiș, pentru cei 44% dintre românii țin cu Steaua. Atmosfera a fost pixelată din fa­ța ecra­nului. Transmisia a scăzut cali­tativ față de anul trecut. A te ui­ta la televizor la un meci de fotbal este ca și cum ai mînca semințe pe un covor persan. Înjurăturile tribunei față de renegatul din lojă se simt alt­­fel de pe scaunul de plastic. Iar cei doi comentatori nu mai știau ce să zică ca să le acopere pe post. Și nici nu au remarcat offside-ul de la golul turcilor. Îl mai știți pe Micki Ale­xandrescu de la Formula 1? La fel ca el, orice reușită tehnică a steliștilor a fost gratulată cu apelative de la „supersenzațional” în sus. Însă, din păcate, Steaua a pierdut, iar la ora la care s-a terminat meciul, nici să fi urlat de necaz n-ai mai fi putut din cauza locatarilor. Din­co­lo, la vecini, Clujul pierduse cu 2-0. Peste alte două ore, Dinamo pier­dea și ea cu 4-1 la Gala­ta­sa­ray, iar Timișoara termina 0-0 a­ca­­să cu Anderlecht.

Seară săracă în go­luri date, fără victorie, fără „eu­ro­fantastici”, fără emisiuni de elo­giu după meciuri, cu mai puține declarații ale lui Becali. Apropo, a intrat în silenzio-stampa forțat. Dorința steliștilor: o campa­nie electorală de minim doi ani.

Alex VARNINSCHI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top