Rendez-vous cu Pinocchio

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu la Rendez-vous cu Pinocchio 2

„Minte! Minte! De ce trebuie să minți atît de mult?!”, strigă Zack în timp ce monitorizează întîlnirea amicului său, exasperat de liniuțele roșii care-i apar pe ecran cînd J.C. povestește, dînd ochii peste cap, cum a cîștigat ea 10.000 de dolari la un festival de comedie în Aspen, sau cum s-a sărutat cu Keanu Reeves la un hotel în Beverly Hills.

Cu toții am vrea să vedem stele verzi sau linii roșii, care să ne zică precis dacă cel/cea cu care am ieșit prima dată la o cafea minte sau nu. Așa am ști și noi cît ne potrivim, cît ne place și, mai ales, dacă minciunile întrec afirmațiile sincere pe care le auzim de la partenerul de întîlnire. Însă, de obicei, ajungem să ne sfătuim cu prietenii cei mai apropiați ore întregi în legătură cu gesturile și cuvintele făcute de jumătatea de ocazie.

Reality show-ul Exposed, difuzat de MTV urmează stilul celor precedente, cum ar fi Dismissed sau Next. Un tînăr își caută perechea și are de ales între minim două persoane de sex opus, sau nu. Există și ediții speciale, în concordanță cu orientarea participanților, care apar uneori chiar la ambele genuri de emisiune, încercînd să se dumirească dacă se trag din insula Lesbos ori ba.

În Exposed, protagonistul iese la întîlnire cu doi concurenți supuși detectorului de minciuni, fără știrea lor, de către prietenul cel mai bun al acestuia. El stă, asemenea lui Zack, ascuns într-o mașină și urmărește evoluția conversației, comunicîndu-i în cască amicului, după fiecare răspuns, dacă ceea ce i-a fost dat să audă este adevărat sau fals. La sfîrșit, celor două „exponate” li se mai oferă o șansă de a fi sincere și sînt întrebate dacă au ceva de mărturisit. Nimeni însă nu recunoaște că a ascuns ceva. Astfel, hoțul trecut la catastif cu cele mai multe minciuni este dat în vileag, iar peste cel sincer dă norocul de a cîștiga încă o întîlnire cu Romeo. De data asta fără intervenția lui James Bond.

Cît de demodat este să mai ieși la suc cu un individ întrebîndu-te dacă într-adevăr a salvat de la moarte acea familie de cățeluși. Iar pentru că ar fi total lipsit de tact să-i propui direct testul poligraf de la prima întîlnire, îți poți chema prietenul cel mai bun și rezolvă el tot. Dacă individul minte, tu de ce n-ai face-o? Noroc că emisiunea este produsă în Statele Unite ale Americii și nu în România. Altfel politicienii de la noi ar sta la coadă la preselecție, doar, doar or afla și ei cît de sinceri le sînt colegii de partid.

Alexandra COJOCARU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top