Cenzura lui Trump

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu despre Cenzura lui Trump 2
Cenzura lui Trump

Conflictele dintre Donald Trump și televiziunile de peste ocean sînt cu­noscute telespectatorilor încă din perioada campaniei electo­ra­le, cînd republicanul candida la șefia Casei Albe împotriva lui Hillary Clinton – care-i reprezenta pe de­mo­crați. Dacă pînă acum pre­șe­din­tele Statelor Unite ale Americii doar a acuzat posturile TV că pro­mo­vează „fake news”-urile, acum acesta a trecut la amenințări cu re­tra­gerea licențelor de emisie, conform agențiilor de presă AFP și Reu­ters. De data aceasta, revolta re­publicanului de la Casa Albă este cauzată de două televiziuni: CNN și NBC. Amuzant este faptul că președintele american a colaborat în trecut cu cel de-al doilea post, acesta fiind prezentatorul emisiunii „The Apprentice” (n.red. „Uce­ni­cul).

Potrivit NBC, Donald Trump ar fi lansat ideea unei sporiri de zece ori a arsenalului nuclear a­me­rican. Acest lucru s-ar fi întîmplat vara aceasta, în luna iulie, la o re­u­niune în care s-a vorbit despre forțele armatei americane și la care ar fi participat înalți militari ai ță­rii, printre care și Rex Tillerson, șeful diplomației americane. Ba mai mult, acesta din urmă l-a numit „debil” pe republicanul de la Casa Albă cînd i-a aflat intențiile. Cu toate că era cunoscut interesul lui Donald Trump în ceea ce privește sporirea puterii nucleare a statelor pe care le conduce (președintele american scrisese la sfîrșitul anului trecut pe Twitter că „SUA trebuie în mod categoric să-și întărească și ma­jo­re­ze capacitatea lor nucleară”), re­pu­blicanul s-a grăbit să nege toate aceste informații și să le catalo­ghe­ze ca fiind „fake news”. „Fals @NBC­News a fabricat o știre că aș fi vrut multiplicarea de zece ori a arsena­lu­lui nuclear american. Pură fic­țiu­ne, fabricată pentru a calomnia. NBC­=CNN!”, a răbufnit Donald Trump pe contul său personal de Twitter.

La scurt timp de la acest tweet, republicanul și-a completat de­cla­ra­ția, apelînd la sentimentul de pa­triotism al americanilor. „Date fi­ind toate știrile false difuzate de NBC și de alte rețele de televizi­u­ne, cînd ar fi momentul potrivit să le fie contestate licențele? Este foar­te rău pentru țară!”, a adăugat Do­nald Trump.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top