Record[er] de reach

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu despre Record[er] de reach 4
Record[er] de reach

Un reportaj video, filmat în cur­tea Catedralei „Sfînta Parascheva” din Voluntari, unde a fost adus din Grecia Brîul Maicii Domnului, a a­juns viral pe Internet. Acesta ilustra imagini cu Gabriela Firea, Flo­rin Pandele, Gigi Becali și mama sa, dar și cu alte personalități, care stă­teau în pridvorul catedralei, în timp ce credincioșii, care erau ținuți a­fa­ră, se plîngeau că nu le-a fost permis să se apropie de raclă pentru a se în­chi­na. Materialul video a fost pri­­ma postare de pe pagina de Face­book „Recorder”, care cu o oră î­na­in­te de publicarea reportajului nu a­vea nici măcar un like, dar care mai apoi, în mai puțin de 24 de ore, a strîns 225.000 de afișări și a înregistrat un reach de jumătate de milion de oa­meni.

„Recorder” este proiectul jur­na­liștilor Cristi Delcea și Mihai Voi­cea, care au plecat din redacția zi­a­rului „Adevărul” cu două săp­tă­mîni în urmă, după ce opt ani au lucrat acolo împreună.

Imediat du­pă ce și-au dat de­mis­ia, aceștia au de­clarat pentru pa­ginademedia.ro că au plecat pentru a încerca un nou proiect pe cont pro­priu, adăugînd că acum se află în „faza de dezvol­tare”. În des­cri­e­rea reportajului, a­ceștia au dat și mai mul­te detalii des­pre planurile lor: „În curînd vom lansa recorder.ro, o pu­blicație on­line care se va concentra pe reportaje, interviuri, portrete, con­ținut vi­deo”. La realizarea pro­­iectului va con­tribui și jurnalistul An­drei Crăciun, cu care cei doi au lucrat atît la „Adevărul”, cît și la „E­venimentul Zilei”. Site-ul va fi lan­sat la începutul lunii iunie.

Cristi Delcea și Mihai Voicea re­alizau reportaje video și documentare și în redacția „Ade­vă­rul”. Cei doi sunt autorii interviului cu deputatul PSD Cătălin Rădulescu, în care bărbatul a mărturisit că el încă mai are acasă arma pe care a folosit-o în timpul Revoluției din anul 1989. După publicarea materialului, bărbatului i s-a deschis do­sar de urmărire penală pentru port ilegal de armă, i-a fost retras permisul de port-armă și a fost exclus din partid.

Tot ei au realizat și reportajul video din prima noapte a pro­tes­tel­or din luna ianuarie, în care a­pa­re o bătrînică care strînge peturi de pe stradă și îi îndeamnă pe tineri să lupte pentru țara lor.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top