Inteligența armelor albe

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu la Inteligența armelor albe 1

Era genul de om care oprește cuptorul cu microunde cînd mai ră­mî­ne doar o secundă pe ecran, pentru a simți că dezamorsează bombe. Era și un tocilar ratat. Fusese dat afară din universitate pe motiv că ar fi furat rezultatele examenului, cînd de fapt le luase prietenul său cel mai bun, la pachet cu iubirea vieții lui. Printre cei mai buni informaticieni din Burbank, ajunge să lu­creze într-un supermarket făcînd reparații la camere foto și laptopuri alături de prietenul său din copi­lărie, Morgan (care nu e în stare să por­nească un cuptor cu micro­unde).

Chuck Bartowski are o memorie fantastică. O avea și înainte să primească un e-mail, în urma că­ruia i-a fost imprimat în creier Inter­sec­tul, baza de date comună a tu­turor serviciilor secrete americane. Du­pă aceea însă, a purtat-o la repa­ra­ții și la verificarea certificatelor de ga­­ranție fără să știe despre ce e vorba. Pînă cînd în magazinul său a intrat ea.

Ea e Sarah. Sarah Walker. A fost îndrăgostită de un agent CIA care a murit în misiune și de atunci și-a jurat că nu mai amestecă oalele niciodată. A intrat în magazinul din Burbank după ce a pri­mit cu reticență misiunea de a recu­pera Intersectul. Prin orice mijloace posibile. Cînd l-a văzut cum se bîlbîie pe tăntălăul de după bi­roul de reparații a rîs pentru prima oară cu adevărat de cînd a murit Bruce.

John Casey e de la NSA (A­genția de Securitate Națională). Colonel, mercenar, conducător de operațiuni paramilitare, asasin, me­daliat și tată din umbră.

Cei trei sînt echipa Bartowski. Chuck accesează baza de date din capul său ca pe amintiri: cînd vede un cod, o serie, o mașină, o față sau aude un nume, e versiunea mai performantă a Google-ului, iar cei­lalți doi sînt responsabili cu armele, împușcăturile și urmăririle specta­cu­loase. Doar că, față de motorul de căutare, el are amintiri cu stiluri de luptă, trasul cu arma, parașutism și chiar înot în ape înghețate. Pe care e obligat de către CIA să le folosească împotriva inamicilor țării din baza pe care echipa sa o are sub supermarketul din Bur­bank.

Deși ideea pare a fi decupată din filmele de acțiune proaste ale anilor ’80, serialul, difuzat de Pro TV la noi, e o îmbinare interesantă de acțiune, comedie și o doză mare de ironie. Iar pentru cei care nu îl înțeleg pe Chuck, imaginați-vă o bază de date Wikileaks umblătoare, presărată cu puțin romantism.

Cătălin HOPULELE

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top