Anatomia lui Grey, la maternitate

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu la Anatomia lui Grey, la maternitate 1

Nu știm dacă cei trei regizori și scenaristi au fost inspirati de cei de șapte miliarde de oameni care populează Terra, dar cu siguranta, Meredith Grey e plecată cu anatomia la maternitate. Unde, se tot nasc bebeluși, fără să mai moară cineva prin spital.

Pînă acum toate efectele economiei, recesiunii, crime în masă ale teroriștilor, scă­parea de sub control a tinerilor din școlile americane, care-și omoară colegii, și-au găsit loc în scenariul serialul „Anatomia lui Grey”. Dar, să nu uităm de natura umană, care îi face pe protagonoști cuprinși de emoție de unde să apară hotorîrile proaste ale căror consecințe grave să se răsfrîngă asupra spitalul Seattle Grace.

Lipsa cazurilor„tari” care să le suscite interesul și să-i rupă din rutina operațiilor clasice, îi face pe doctorii spitalului să-și umple timpul cu activități dintr-o cu totul altă sferă decît cea medicală, precum gătitul, ori scrisul de mesaje deo­cheate în timpul ședințelor.

Neîncrederea medicală lui Derek Shepherd în Meredith, cri­za lor matrimonială care atîrnă de cuvintele scrise pe bilețelul de deasupra patului și amînarea adopției Zolei îi fac pe cei doi să joace pe același cîmp de luptă dar fiecare din direcții diferite pentru același scop: fericirea unei zile de muncă în care au făcut ceva extraordinar. Auto­ritatea cu care este investit Owen Hunt, nu-i aduce satisfacția mese­riei pe care o are de aceea acesta cau­tă să se iasă din desișul de hîrțogăraie, cu ajutorul Christinei, în locuri din ce în ce mai nepotrivite.

Studiul clinic al Șefului We­bber se împotmolește sub conducerea Mi­randei Bailey, care, deși ajutată de Meredith, nu renunță la binecunoscuta ei încrîncenare și face tot posibilul de a o pune pe tușă pe aceasta. Spitalul din Sea­ttle devine un loc al rutinei în care numai deciziile individuale mai pot schimba ceva, în timp ce unii trebuie forțați să spună ce gîndesc, alții „trebuie să tacă, să păstreze secretul și să caute altceva care să-i facă fericiți.”

„Poker Face” este unul din ultimele episoade apărute din seria a opta a serialului care face de ani de zile să suspine în fața televizoarelor pe adolescentele prea sensibile ca să se uite la House MD și prea elevate să se uite la telenovele. Din surse sigure, undeva pe web, au mai apărut cîteva episoade. ÎI așteptăm pe cei de la TVR să ajun­gă din urmă noile episoade. Și vreo trei sezoane.

Laura-Elena BEJINARIU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top