Pînă cînd soarele îi va despărți

Fă un stop cadru Niciun comentariu la Pînă cînd soarele îi va despărți 35
midnight sun

Midnight Sun ( Sub soarele nopţii) este o produţie cinematrografică regizată de Scott Speer, în care joacă ca actriţă principală Bella Thorne. Cunoscută din serialele şi apariţiile de pe platourile Walt Disney, în care a acceptat roluri în serialele consacrate Shake it up! (Totul pentru dans) şi Wizards of Waverly Place (Magicienii din Waverly Place). Bella se remarcă prin apariţia în acest film care prezintă părţile mai puţin frumoase ale adolescenţei.

Filmul dezvăluie povestea unei adolescente care suferă de o boală rară numită Xeroderma pigmentosum, care nu îi permite să iasă din casă, fiind nevoită să se ascundă mereu de lumina soarelui. Astfel, timp de 17 ani ea nu va ieşi niciodată ziua, şi va face cursuri în propriul dormitor, cu ajutorul tatălui ei.

Pelicula ne prezintă povestea de dragoste dintre cele două personaje, Katie şi Charlie, vecinul fetei. Katie îl priveşte din casă încă din copilărie deoarece el trece mereu în drumul spre şcoală prin faţa casei unde locuiește fata, ea privindu-l timp de cîţiva ani, dar cei doi nu au reșit niciodată să vorbească, el nefiind conştient de existenţa fetei. În ziua absolvirii Katie și Charlie s-au întîlnit din întîmplare în timp ce ea cînta în staţia de tren, unde obişnuia să iasă pe timpul nopţii. În acea seară, Charlie a trecut pe acolo şi a auzit vocea tinerei adolescente, fiind captivat atît de ea, cît şi de versurile piesei. Prima întîlnire nu a fost aşa cum şi-ar fi dorit şi asta pentru că fata nu era obişnuită cu interacţiunea cu alte persoane de vîrsta ei. Katie îşi va uita jurnalul în acea noapte în staţie, motiv pentru care se va întoarce în a doua seară dupa el. Charlie i-l va înapoia şi astfel cei doi vor continua să iasă în fiecare seară împreună. Katie va ţine secretul despre boala sa, deşi persoanele din jurul ei o vor încuraja să îi spună lui Charlie adevărul.

Midnight Sun este un film care surprinde, printr-o poveste de dragoste, aspectele negative ale unei boli incurabile și urmările acesteia. Cu toate acestea, finalul te poate lăsa să meditezi asupra celor întâmplate după vizionarea filmului.

Text de Ioana Doleanu

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top