Ingredientele unei rețete Marvel: o viespe și un om furnică

Fă un stop cadru Niciun comentariu la Ingredientele unei rețete Marvel: o viespe și un om furnică 16
Ant-man and the Wasp

„Ant-Man and the Wasp” (Omul-Furnică și Viespea) îl prezintă pe supereroul capabil să se facă cît o un boabă de mazăre și să se înțeleagă cu un mușuroi de furnici în încercarea sa de a se îndepărta de viața agitată de supererou. Asta din interiorul casei sale, pentru că încă își ispășește pedeapsa de cîțiva ani de arest la domiciliu. Filmul „Ant-Man and the Wasp” este cel cu numărul 20 din seria scoasă de Marvel, iar regizorul Peyton Reed și echipa de scenariști formată din Chris McKenna, Erik Sommers, Paul Rudd, Andrew Barrer și Gabriel Ferrari reușesc să respecte rețeta atît de cunoscută, dar de succes al filmelor cu supereroi. Comedia îmbinată cu acțiunea și cu efectele speciale, la care se adaugă și elementele din benzile desenate atît de dragi fanilor, fac din filmul „Ant-Man and the Wasp” unul reușit, dar care nu pare să aducă nimic nou la rețeta clasică. Poate nici nu e nevoie, pentru că cinematografele au fost pline, iar impresia publicului a fost una foarte bună, producția primind note peste 7, lucru mulțumitor pentru orice film comercial. Filmul a adus în cinematografe milioane de fani, iar asta a adus în pușculița Marvel peste 600 de milioane de dolari, fiind filmul de pe poziția șapte în topul încasărilor din 2018.

Acțiunea filmului se petrece la doi ani după ce Scott Lang, cel care a intrat în costumul Omului Furnică, este arestat la domiciliu din cauza rolului pe care l-a avut în lupta dintre membrii Avangers și violarea acordului de la Sokovia. Viața sa liniștită se termină însă cînd Hank Pym, creatorul costumului special care îi oferă puterile Omului Furnică, și fiica sa Hope van Dyne, reușesc să deschidă pentru scurt timp un tunel spre „quantum realm”, acolo unde cei doi cred că Janet van Dyne, soția inventatorului, ar fi captivă și micșorată la nivel sub-atomic încă din 1987.

Cum inventatorul și fiica sa au nevoie de ajutorul și îndemînarea Omului Furnică, viața liniștită a lui Lang ia sfîrșit. Este răpit de către de Hope, așa că eroul filmului se vede din nou în mijlocul acțiunii. Pe lîngă încercarea de a nu trezi suspiciunea celor de la FBI, care trebuie să se asigure că Lang este încă în arest la domiciliu, în ecuație apar și o serie de traficanți de armament, dar și fiica unui fost coleg al Hank Pym, care are nevoie cu disperare de laboratorul inventatorului care poate fi micșorat la dimensiunile unei valize. Cele trei tabere încearcă să păstreze tehnologia din laboratorul lui Pym, fiecare avînd motive diferite pentru a pune mîna pe acesta, iar în ecuație intervine și FBI, care este în căutarea lui Pym, iar filmul se transformă într-un soi de joc în care fiecare tabără este pe urmele celor trei (Lang, Hope și Pym).

„Ant-Man and the Wasp” este un film pentru fanii benzilor desenate, dar de care se pot bucura și cei care nu au văzut nici măcar unul dintre filmele Marvel. Filmul este bine construit și îți oferă suficient de multe indicii încît să înțelegi povestea din spatele personajelor, chiar dacă nu ai avut habar cine e Omul Furnică înainte să intri în cinematografe, dar nici nu plictisește pe cei care știu toată istoria personajului principal. Este un film care respectă cu succes rețeta Marvel și oferă un film pe gustul celor care iubesc efectele speciale, acțiunea și filmele cu supereroi.

Autor:

Andrei Mihai

Secretar de redacție la Opinia studențească, student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” , secția Teologie Didactică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top