Pastila roşie a dezamăgirii

Ascultă de (la) noi Niciun comentariu la Pastila roşie a dezamăgirii 17
Pastila roşie a dezamăgirii

Cînd spui Maroon 5 e imposibil să nu-ți zboa­re gîndul în anul 2002, cînd cei cinci bă­ieți, după cum reiese chiar din numele trupei, au scos melodia „She will be loved”. Melodia, ca­re este un elogiu adus iubitei, a acaparat pe a­tunci inimile tinere și nu reușeai, nici dacă ai fi vrut, să scapi de ea, pentru că se afla în to­pul clasamentelor muzicale, rulînd astfel pe toate ecranele și la toate posturile de radio. Mai tîr­ziu, băieții au compus și cîntat tot despre dra­goste în „Maps”, „Payphone” și „Sugar”, des­pre obsesie și sexualitate în „Animals” și s-au mișca pe ritmuri punk, într-un videoclip de toa­tă frumusețea, în „Moves like Jagger”.

Toamna asta, pe 3 noiembrie, au lansat cel de-al șaselea album „Red Pill Blues”, de către casele de discuri 222 și Interscope Records. CD-ul, care adună la un loc zece melodii, este primul pe care trupa îl scoate alături de mul­ti-instrumentalistul Sam Farrar, ca membru o­ficial al formației, după ce li se alăturase în 2012, în urma unui turneu și a cărui ritm este pregnant pe linia melodică a albumului. Ti­t­lul albumului face referire la conceptul pus în va­loare în filmul sci-fi, The Matrix, în care o­mul este pus să aleagă între „pastila roșie și pastila albastră”, pastila roșie reprezentînd calea spre atingerea înțelepciunii, libertății și, implicit, a realității, iar cea albastră a securității, dar și a ignoranței și a deziluziei.

Dacă pînă în prezent era destul de greu de crezut că Maroon 5 numără cinci membri, nu doar unul, pe Adam Levine, cel de-al șaselea al­bum dă curs unor intervenții mult mai re­pre­zen­tative din partea celorlați cîntăreți ai trupei și încurajează colaborările cu alți artiști tineri precum, Julia Michaels sau ASAP Rocky. Adam Levine rămîne totuși, chiar și după a­ces­te modificări, vocea reprezentativă a al­bu­mului, mai ales în melodii ca „Help me out”.

Chiar dacă albumul pare să fie fost așteptat de către public, acesta vine cu o abordare total distinctă față de ceea ce propuneau băieții pînă în prezent. Linia melodică și ritmul me­lo­diilor nu mai au nuanțe de pop-rock, așa cum ne-am fi așteptat, ci pot fi asociate cu melodiile pe care le tot auzim în cluburi, noapte de noap­te. Se pare că Maroon 5 și-a ales să meargă de această dată mai mult pe latura comercială a muzicii, rămînînd ca în urma turului pe care urmează să-l înceapă, să putem observa dacă au înghițit sau nu pastila corectă.

Autor:

Andreea Anton

Șef-departament „Opinia studențească” și studentă a Catedrei de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top