„Mulțumesc, următorul”… va fi mai bun

Ascultă de (la) noi Niciun comentariu la „Mulțumesc, următorul”… va fi mai bun 50
„Mulțumesc, următorul”... va fi mai bun

Eram sigură că îmi va plăcea „Thank u, next” (Mulțumesc, următorul) dinainte să fie lansat însă numai cînd am ascultat și piesele, mi-am dat seama că am avut dreptate: îmi place – atît versurile, ritmul, cît și rapiditatea cu care a fost creat. Al cincilea album al Arianei Grande, lansat la doar șase luni după „Sweetener” (Îndulcitor), este, în opinia mea, cel mai bun material discografic de pînă acum al artistei datorită celor 12 piese pop care arată toate stările prin care aceasta a trecut de cînd fostul său iubit, Mac Miller, a murit din cauza unei supradoze de droguri, iar nunta cu actorul și comediantul Pete Davidson a fost anulată.

Melodiile au fost scrise alături de cei mai buni prieteni ai cîntăreței, printre care se numără Victoria Monét și Scooter Braun. Track-ul care dă numele discului poate fi asemănat cu o scrisoare adresată foștilor iubiți ai artistei: „Thought I’d end up with Sean/ Wrote some songs about Ricky/ And for Pete, I’m so thankful/ Wish I could say, «Thank you» to Malcolm” (Credeam că voi rămîne cu Sean/ Am scris cîteva cîntece despre Ricky/ Pentru Pete sînt foarte recunoscătoare/ Mi-aș dori să-i pot spune «Mulțumesc» lui Malcolm). Prin aceste versuri, ea le mulțumește pentru ceea ce au învățat-o și acceptă faptul că acum e singură și are mai mult timp de petrecut cu prietenii săi: „One taught me love/ One taught me patience/ And one taught me pain/ Now I’m so amazing” (Unul m-a învățat ce e iubirea/ Și unul m-a învățat ce e răndarea/ Unul m-a învățat ce e suferința/ Acum sînt atît de uimitoare).

Albumul mi se pare interesant deoarece numele pe care le au unele piese sînt amuzante sau puțin folosite în industria muzicală, spre exemplu „Break up with your girlfriend, I’m bored” (Desparte-te de prietena ta, sînt plictisită) – melodie care a fost compusă în mașină, în drum spre studio, după cum a spus aceasta cînd a fost intervievată de Zach Sang. Cîntăreața este pasionată de spațiul cosmic, ceea ce a făcut ca unul dintre track-urile de pe „Thank u, next” să se numească „NASA”. Piesa începe cu vorbele uneia dintre prietenele artistei, care spune: „This is one small step for woman/ One giant leap for woman-kind” (Acesta e un pas mic pentru o femeie/ Un salt gigantic pentru comunitatea femeilor).

Piesele mele preferate sînt „Bloodline” (Descendență), datorită versurilor, prin care aceasta spune că nu vrea un viitor cu un anumit băiat, ci doar să se distreze: „Don’t want you in my bloodline/ Just wanna have a good time” (Nu te vreau în genealogia mea/ Vreau doar să mă distrez), dar și „7 rings” (7 inele) care, după spusele artistei, deși pare a fi o piesă despre bani, este, de fapt, o compoziție muzicală care arată individualitatea femeilor și faptul că ele nu au nevoie de un bărbat pentru a se simți puternice: „I see it,/ I like it,/ I want it,/ I got it” (Îl văd,/ Îmi place,/ Îl vreau,/ Îl cumpăr).

Piesa „Ghostin’ ” (Bîntuind) este despre o relație dintre un băiat și o fată, în care aceasta este îndrăgostită, de fapt, de un alt băiat. Mulți dintre fanii artistei sînt de părere că este o melodie dedicată lui Mac și Pete, datorită anumitor versuri: „I know that it breaks your heart when I cry again/ Over him” (Știu că îți frîng inima cînd plîng iar/ Din cauza lui), însă aceasta nu a confirmat zvonurile. Întreg discul „Thank u, next” îmi pare a fi o suită de piese personale, asumate, mai reale și le permite oamenilor să o cunoască pe Ariana Grande în profunzime.

Text de Andreea CIBOTARIU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top