Fără lideri și reguli pe-aici!

Ascultă de (la) noi Niciun comentariu la Fără lideri și reguli pe-aici! 46
Fără lideri și reguli pe-aici!

Cvartetul englez de muzică electronică, Rudimental, a lansat de curînd cel de-al treilea album, intitulat „Toast to Our Differences”. În noul material discografic, trupa aduce o serie de colaborări cu numeroși artiști, printre care se numără James Arthur, Maverick Sabre, Yebba, Kevin Garret și Jess Glynne. Albumul conține nu mai puțin de 16 piese, cu stiluri și ritmuri diferite, în care grupul de „drum and bass” cîntă despre motivație și speranță.

Piesa care deschide albumul și care poartă chiar numele acestuia are ca temă celebrarea diferențelor de clasă și cultură. Cîntecul este susținut de la început pînă la sfîrșit de tobe și pe alocuri de chitară, instrumentalul aduce pe la mijlocul piesei și o trompetă, care, prin trilurile sale, reușește să schimbe pentru cîteva secunde stilul dance al melodiei. „Toast to our differences” este realizat în colaborare cu artista de muzică pop, Shungudzo, și cîntărețul reggae Protoje. Shungudzo „jonglează” cu vocea, de la tonalități înalte la tonalități joase, pe unele părți ale melodiei încercînd să asemene crescendoul vocii cu cel al trompetei. „I wanna live in a leaderless world/ I wonder what that is/ Who makes the rules in a leaderless world?/ I wonder what happens” (Vreau să trăiesc într-o lume fără lideri/ Mă întreb ce este asta/ Cine face regulile într-o lume fără lideri?/ Mă întreb ce se întâmplă). Versurile piesei vorbesc despre viața fără limite, fără lideri care să îți impună reguli, fără oameni superiori și fără prejudecăți din cauza diferențelor de cultură.

O altă melodie de pe noul album al trupei este „Walk alone”, realizată în colaborare cu Tom Walker. Încă dinainte ca instrumentalul să înceapă, artistul deschide cîntecul cu o voce ușor răgușită, aproape în șoaptă, urmată mai apoi de acordurile de chitară. Piesa este ritmată, iar pe parcursul cîntecului intervin și nelipsitele tobe care energizează melodia. Versurile prezintă motivația și susținerea de care mereu vor avea parte cei de lîngă noi, „And you may walk a lonely road/ But you will never walk, walk, walk alone/ You will never walk, walk, walk alone”, cuvîntul repetitiv accentuînd ideea de-ai urma mereu pe cei care au nevoie de noi.

„These days” este un alt single al celor de la Rudimental, piesa este realizată în colaborare cu artista britanică Jess Glynne, rapper-ul american Macklemore și artistul R&B debutant Dan Caplen. Lansată în 2018, piesa a strîns pe canalul de Youtube peste trei sute de milioane de vizualizări și, după o lună de la lansare, a ajuns în top zece preferințe în mai multe țări, printre care și Marea Britanie. Versurile cîntecului se concentrează în jurul unei relații între doi parteneri, fiecare dintre ei privind la trecut cu nostalgie și sperînd că într-o zi totul va fi bine, „I hope someday we’ll sit down together/ And laugh with each other about these days” (Sper că într-o zi ne vom așeza împreună/ Să rîdem unul cu altul despre aceste zile).
Noul album semnat de trupa Rudimental aduce o gamă largă de piese, de diferite stiluri, de la piese ritmate la piese lente, unele asemănîndu-se ca sound cu cele ale trupei de pop-rock OneRepublic. Dar, în același timp, contribuția artiștilor cu care a colaborat trupa a adus un plus de dinamism și diversitate în piese, dar și originalitate.

Text scris de Elisa TÎRGOVĂȚU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top