„Bărbatul pădurilor” se întoarce printre oameni

Ascultă de (la) noi Niciun comentariu la „Bărbatul pădurilor” se întoarce printre oameni 25
„Bărbatul pădurilor” se întoarce printre oameni

Justin Timberlake și-a lansat al cincilea album, „Man of the woods” (Bărbatul pădurilor), pe data de 2 februarie 2018, după cinci ani de pauză, dar fanii nu au fost încîntați de noua producție și au ironizat trailer-ul datorită cadrelor sale din natură.

Acest material discografic, spre deosebire de celelalte, este inspirat de soția și de fiul său și de locul în care a crescut, Tennesse. Este mai personal și mai asumat, după cum afirmă în videoclipul de prezentare artistul. Primul single, „Filthy” (Murdar), lansat pe 5 februarie 2018, este o reîntoarcere la sunetele techno-pop și o este o reuniune a persoanelor cu care a colaborat, Timbaland și Danja, care spun despre acest cîntec că reprezintă o discrepanță între lumea în care trăiesc cu toții și universul construit de Justin, unde stă cu familia, cu prietenii și cu genurile muzicale de la care a plecat.

Albumul pare a fi conceput sub un aspect rural, aplecat spre natură, dar spectaculos, sentimental și minuțios. „I said young man/ Sit down, let me tell you how’s s’posed to be” (Tinere,/ Stai jos și lasă-mă pe mine să-ți spun cum ar trebui să fie) spun versurile piesei „Young man” (Tinere), ce pare a fi compusă ca o scrisoare pentru fiul său. Melodia începe cu glasul lui Silas, băiatul cîntărețului, care spune „Da-da” și se încheie cu vocea soției și a copilului, care spun „I love you, daddy!” (Te iubesc, tati!).

Ritmul de r&b, combinat cu soul și pop al piesei „Higher, higher” (Mai sus, mai sus) îl poate face pe ascultător să își miște capul sau să bată din picior, ținînd cadența melodiei ce prezintă o declarație către soția sa. „Uhm, stress is cruel, fame’s a lie/ But you are special, on every level” (Stresul e nemilos, iar faima-i o minciună,/ Dar tu ești specială, la orice nivel).

Talentul și culoarea vocii artistului rămîn incontestabile, iar unele track-uri de pe album, precum „Flannel” (Flanel) sau „Man of the woods” sînt mai reușite decît celelalte piese precum „Filthy” ori „Montanna”, care par să cadă într-o tentă mai puțin sentimentală și mai mult de „distracție”. Ascultătorul poate găsi această suită de piese ca fiind o întoarcere la origine, o introspecție, o analiză a tuturor sentimentelor, un „bărbat al pădurilor” care își găsește locul în mediul urban prin privirile aruncate asupra trecutului și prezentului.

Text de Andreea Cibotariu

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top