Aviația română, mereu la datorie

De pe scena Iașului Niciun comentariu la Aviația română, mereu la datorie 14

Expoziţia „Aviaţia militară la Iaşi (1926-1945)”, amplasată în interiorul Palatului Culturii, a fost deschisă publicului începînd cu ziua de marţi, 30 octombrie 2018, de la ora 10.00. Aceasta a fost organizată de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și Muzeul de Istorie a Moldovei de la Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi.

În trei încăperi sînt prezentate machete ale avioanelor utilizate în timpul războaielor mondiale de armata română,precum IAR80 şi IAR37. Pe lîngă machete, au fost expuse şi obiecte personale ale piloţilor precum jurnale de front în care erau relatate evenimentele ce au avut loc în timpul războiului şi poze pe care piloţii şi le-au făcut reciproc.

În timpul expoziției, o fetiță care era atrasă de ceea ce vedea, a întrebat-o pe mama sa ce reprezintă acele decorații pe care le purtau piloții. Aceasta i-a explicat că erau semne de mulțumire pentru eroismul de care au dat dovadă în război. „Așa voi arăta și eu în cîțiva ani”, a spus un băiat la vederea unui manechin care purta o uniformă specifică acelei perioade. Pe pereţi, pe deasupra vitrinelor, erau expuse cîteva tablouri vechi, care reprezentau fie scene de luptă, fie imagini panoramice ale Iaşului de la începutul secolului al XX-lea.

Expoziţia care este la prima ediţie, va putea fi vizitată pînă pe 20 decembrie 2018.

Text de Ioana Doleanu

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top