Tîrg Internațional de Cariere în Inginerie organizat de Politehnica ieșeană

Academia de gardă Niciun comentariu despre Tîrg Internațional de Cariere în Inginerie organizat de Politehnica ieșeană 9
Tîrg Internațional de Cariere în Inginerie organizat de Politehnica ieșeană

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) orga­ni­zează, în perioada 9-10 octombrie, Tîrgul Internațional de Cariere în Inginerie – TUIASI (TICI- TUIASI), primul tîrg de job-uri organizat în întregime de către o universitate. Evenimentul se va desfășura în holul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Si­mio­nescu”, unde timp de două zile organizatorii și voluntarii Centrului de orientare în carieră și incluziune socială al TUIASI vor ghida studenții participanți către standurile companiilor expozante. Reprezentanții acestora le vor prezenta tinerilor ce înseamnă munca într-o firmă și care sînt posibilitățile de susținere a unor internship-uri și de angajare la finalul studiilor.

„Noi ne așteptăm la interes din partea studenților, în primul rînd, pentru că interes din partea companiilor există. La eveniment vor participa companii importante din țară și chiar dacă nu sînt foarte multe, la puterea noastră de acum cred că organizarea este destul de solidă. În funcție de rezultatul pe care îl vom avea acum, ne gîndim și la o continuare a proiectului în anii ce urmeză. Cred că tîrgul este un cîștig pentru toate părțile implicate pentru că astfel ne vom da seama mai bine cum trebuie să intervenim în planul de învățămînt și în pregătirea studenților noștri ”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cezar Oprișan, prorector responsabil pentru relația cu studenții.

Pe parcursul evenimentului, participanții vor putea folosi o aplicație creată de către organizatori pentru a-și realiza un „CV la minut”, pe care să-l tipărească atunci cînd se prezintă la tîrg, la punctul de informare. Studenții care vor dori să participe la eveniment fără să fi completat un formular anterior, vor fi ajutați în completarea CV-ului, la unul dintre calculatoarele disponibile la punctul de informare. De asemenea, la dispoziția acestora va fi pusă o cabină foto care realizează poze instant, pentru ca studenții și absolvenții universității să le poată adăuga la CV-ul pe care îl vor prezenta la standurile companiilor. În același timp, la Centrul de consiliere, orientare în carieră și incluziune socială vor fi organizate workshop-uri gratuite pentru realizarea unui CV, conform standardelor europene.

Cea de-a doua zi a tîrgului va consta într-o dezbatere cu tema „Cele patru lumi ale viitorului și noile competențe din domeniul tehnic în 2030”, la care vor lua parte reprezentanții companiilor prezente la tîrg, precum și profesori și cercetători ai universității. Discuția va avea loc la etajul I al Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, în sala CH III, în intervalul orar 13.00-14.00.

Articole similare:

Autor:

Andreea Anton

Șef-departament „Opinia studențească” și studentă a Catedrei de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top