Teoria știe multe despre practică

Academia de gardă Niciun comentariu la Teoria știe multe despre practică 0

Începînd de anul acesta, studenții Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași (UTI) vor avea îndrumători de practică specializați. În acest sens, Politehnica a inițiat un proiect ce are ca scop specializarea personalului didactic universitar pentru funcția de supraveghetor de practică tehnologică și cercetare. „Ni se reproșează adesea că studenții noștri ies din facultate și nu știu să efectueze activități directe la agenții care-i angajează.

Lipsa unei practici adecvate este un motiv; angajarea studenților se poate face după absolvire mult mai ușor și mai orientat dacă stagiile i-au familiarizat cu agenții economici”, a declarat prof. univ. dr. ing. Mircea Dan Gușă, prorector responsabil cu activitatea didactică și coordonatorul proiectului.

Experiența europeană

Profesorii care vor fi implicați în proiect sînt în primul rînd tinerii asistenți și șefii de lucrări , care trebuie să se perfecționeze pentru a îndruma stagiile de practică ale studenților din anul al–II–lea și al–III–lea și de la masterat.

Profesorii vor parcurge un curs de specializare cu trei module care să fie aprobat de Biroul Senat din universitate și de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, curs ce se va încheia cu o aplicație pentru fiecare participant: proiectarea, organizarea, desfășurarea și evaluarea finală a unui stagiu de practică în unități economice sau de cercetare. De asemenea, fiecare profesor va participa, timp de o săptămînă, la un de schimb de experiență la o universitate tehnică din Uniunea Europeană.

Temele profesorilor pentru acest stagiu sînt observarea modului în care este organizată practica afară, care sînt tematicile și care e curricula stagiului de practică. La finalul acestui parcurs, participanții trebuie să alcătuiască un proiect final în care să descrie toate activitățile efectuate. Acesta va fi evaluat de o comisie numită în fiecare universitate, urmînd ca 40 % din profesori participanți să fie premiați.

Proiectul este finanțat prin fonduri structurale și este în valoare de un million de euro. Acesta a început la 1 ianuarie 2010 și se desfășoară pe o durată de trei ani.

Maria BURLĂ

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top