Studenţii de la Universitatea Tehnică au propus soluţii pentru întinerirea campusului

Academia de gardă Niciun comentariu la Studenţii de la Universitatea Tehnică au propus soluţii pentru întinerirea campusului 13
Studenţii de la Universitatea Tehnică au propus soluţii pentru întinerirea campusului

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), împreună cu Fundaţia Co­mu­ni­tară Iaşi (FCI), au hotărît săptămîna trecută pro­iec­tul cîştigător al concursului de revitalizare ur­ba­­nă. Acesta aparţine studentei Mihaela Sîrbu, pen­­­tru planul intitulat „Joc, Sport şi Socializare” ca­re a reuşit să obţină 342 de puncte dintr-un to­tal de 350. Proiectul a constat în propuneri de re­vi­­talizare a unor spații, care să vizeze construi­rea u­nor zone, special amenajate în campusul stu­den­ţesc „Tudor Vladimirescu”, în care studenţii să poa­tă practica diverse sporturi, jocuri, dar şi să se poa­tă relaxa. Deşi vor fi implementate patru din ce­le opt care au fost în finală, doar cel de pe lo­cul în­tîi va putea să realizeze proiectul folosindu-se de su­ma de 10.000 de lei.

Pentru concursul desfăşurat în perioada 31 mar­tie – 5 mai 2017, cele opt echipe au propus idei ori­ginale prin care spaţiile Campusul studențesc „Tu­dor Vladimirescu”, care nu sînt valorizate, să poa­tă să fie din nou utile şi estetice. Concursul a a­vut două etape: prima, care a avut loc de pe data de 31 martie pînă pe 28 aprilie, cînd echipele au de­pus online schițele, desenele tehnice, piese teh­ni­ce, secțiuni și amplasare în zonă, cît și re­pre­zen­tări 3D, iar a doua, pe 28 aprilie – 5 mai, pe­rioa­dă în care s-a stabilit cîştigătorul. „Noi vom avea o dis­cuţie cu cei de pe primele patru locuri şi am stabilit că vom pune în practică proiectul cîştigător folosind cîteva idei şi a celor de pe următoarele lo­curi; cam 15% vom folosi şi de la ei. Ne-au plă­cut foarte mult cîteva idei şi am hotărît că va merge bine să le îmbinăm. Ei au fost de acord să colabo­reze şi dorim ca pînă începe noul an universitar să le şi punem în practică”, a declarat ing. Bogdan Bu­deanu, director al Direcției de Servicii Stu­den­țeș­ti al TUIASI.

Acesta a mai menţionat că proiectele au înde­plinit şapte criterii, printre care să aducă schim­bă­ri pe termen lung şi o îmbunătăţire vizibilă spa­ţiu­lui neutilizat din campus, să motiveze pentru ce anume solicită finanţare, să enumere beneficiarii, să prezinte cît mai original şi clar proiectul, să ai­bă un plan concret de aplicare a lui și să aibă un nu­măr de persoane implicate în implementare. Fie­care obiectiv a fost evaluat cu note la 1 la 5, de către un juriu format din doi antreprenori, un ar­hitect, un reprezentant al Primăriei Municipiului Iași, doi reprezentanți ai TUIASI și unul al FCI. Du­pă validarea cîștigătorului, echipele vor avea la dis­poziție patru luni pentru a implementa pro­iec­tul final, pînă în prima zi a lunii septembrie.

Autor:

Beatrice Juravle

Redactor şi şef de departament la „Opinia studențească”, studentă în anul al III-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top