Studenții citesc din „Biblioteca Vie”

Academia de gardă Niciun comentariu la Studenții citesc din „Biblioteca Vie” 16
Studenții citesc din „Biblioteca Vie”

Serviciul pentru studenți, Orientare în Carieră, Inserție Profesională și ALUMNI din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” a organizat, miercuri, 21 noiembrie, de la ora 17.00, evenimentul numit „La ceai cu un profesionist”, desfășurat la cafeneaua librăriei „Orest Trafali”. La întîlnire au fost invitați Cezar Elisei, jurnalist și director executiv la Editura Adenium, Manuela Iftimoaiei, director de programe europene la Fundația „Alături de Voi”, filiala din România și Oana Pintilii, director de resurse umane la Hotel Unirea&SPA.

Cezar Elisei a discutat cu studenții prezenți despre jurnalism și despre ce presupune meseria. Astfel, în dialogul cu studenții, jurnalistul a povestit că în 2005 s-a angajat la ceea ce se numește acum „Bună ziua Iași”, dar atunci se intitula „Ziua de Iași”, unde a scris mai mult în zona socială, după care a avut oportunitatea de a lucra la PRO TV, loc în care a fost reporter timp de zece ani. Studenții i-au adresat întrebări legate de modul în care acesta percepe jurnalismul, dar și despre cartea lansată de autor în anul 2018, „Calea mea”. „Am scris patru luni, cîte patru ore pe zi. Eu cred că a fost ca un flux, o inspirație profundă, și îmi amintesc că nimic din jurul meu nu mă putea opri din scris”, a povestit acesta. Cezar Elisei le-a explicat și diferențele dintre presa scrisă și televiziune, spunînd că presa scrisă „deschide multe uși, pe cînd televiziunea te pune într-un alt eșalon, pentru că acolo impactul e diferit”.

Oana Pintilii, director de resurse umane la Hotel Unirea&SPA, a vorbit despre cum, într-un mediu în care comunicarea este esențială, un aspect foarte important este organizarea. Aceasta a spus că a devenit mai răbdătoare în timp și că, fiecare experiență prin care a trecut a apropiat-o de tineri, de cei din generația studenților actuali. Manuela Iftimoaiei, director de programe europene la Fundația „Alături de Voi”, a discutat cu studenții despre fundația din care face parte, avînd în vedere prima sa experiență în cadrul ONG-ului, petrecută la Spitalul de Boli Infecțioase. Aceasta a amintit de mai multe ori pe parcursul discuției de situațiile copiilor infectați cu virusul HIV, explicând că persoanele bolnave, care nu s-au putut înscrie la facultate, au putut face anumite cursuri, care, ulterior, le-au dat posibilitatea să se angajeze. Fiecare grup de participanți a putut sta de vorbă cîte 20 de minute cu profesionistul sau profesioniștii aleși.

de Claudia COCIUG

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top