Scolile postuniversitare de la Economie devin masterate

Academia de gardă Niciun comentariu la Scolile postuniversitare de la Economie devin masterate 54

Ca urmare a adoptarii sistemului Bologna, conducerea Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi a decis transformarea scolilor postuniversitare in masterate. “In anul 2010 va termina ultima generatie care a urmat cursurile scolilor postuniversitare”, a spus prof. univ. dr. Dinu Airinei, decanul FEAA.

Cele aproape 40 de noi mastere organizate de FEEA atrag desfiintarea a sapte scoli postuniversitare care functionau in cadrul facultatii: DEPROTUR, ELITEC, FIBAS, SCOP 2M, Managementul Resurselor Umane, Management Comercial, Scoala Academica Postuniversitara De Management Agroalimentar.

Doua tipuri de specializari

Noile specializari vor fi impartite  in mastere de aprofundare (academice), destinate absolventilor cu studii economice care doresc sa-si consolideze studiile deja incepute si mastere complementare, adresate absolventilor de facultati cu profl tehnic sau socio-uman.

“Din cele 18 masterate complementare, opt au fost analizate si au obtinut acreditarea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamintul Superior in prima faza. In a doua faza, alte cinci specializari au trecut de comisie, iar acum doua saptamini inca trei. Urmeaza ultimele doua, dar cu siguranta vor fi acreditate si acestea”, a precizat decanul FEAA. Noile specializari sint in urmatoarele domenii: Contabilitate (2), Finante (3), Management (2), Marketing (1), Administrarea afacerilor (7), Stiinte administrative (2) si Cibernetica, Statistica si Informatica economica (1). Pe linga aceste mastere complementare nou infiintate, FEEA ofera si 20 de mastere de aprofundare, care au primit acreditare inca de anul trecut. Absolventii facultatilor cu profil tehnic sau socio-uman pot fi admisi si la aceste cursuri, insa programa lor va include citeva discipline in plus, care sa-i familiarizeze cu domeniul economic.

Taxa de inscriere va ramine aceeasi, 250 de lei, in timp ce taxele de scolarizare vor ajunge pina la 3.000 de lei pentru masteranzii inscrisi la cursuri de zi, respectiv 2.500 de lei pentru cei care aleg invatamintul la distanta.

Fiecare specializare propune 25 de locuri finantate de la bugetul de stat, acestea urmind a fi suplimentate cu locuri cu taxa in cazul in care vor fi solicitari.

Petronela PINZARIU
Andreea RAILEANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top