Bursă în memoria unei studentei de la Geografie

Academia de gardă Niciun comentariu despre Bursă în memoria unei studentei de la Geografie 5
Bursă în memoria unei studentei de la Geografie

Facultatea de Geografie și Geo­­logie din cadrul Universității „A­lex­andru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) acordă, începînd cu anul a­cesta universitar, o bursă lunară de 100 de euro celui mai bun student de la specializarea geografia turis­mu­­lui în limba franceză. Suma es­te oferită de familia Veronicăi Mat­­covici, masteranda care și-a pierdut viața, în luna martie 2016, în ur­ma unui accident de autocar. Be­neficiarul bursei va fi anunțat la sfîr­șitul lunii octombrie, atunci cînd se vor realiza listele cu studenții bur­sieri, deoarece una dintre condiții es­te ca acesta să nu beneficieze de o altă bursă acordată de UAIC.

În memoria Veronicăi, la Facul­tatea de Geografie și Geologie, i­me­diat după decesul acesteia, s-a dez­velit, pe holul facultății, o plă­cu­ță comemorativă. „Facultatea nu contribuie la această bursă, ea es­te oferită, în totalitate, de sora fos­tei studente. Cel mai probabil, a­cor­darea bursei va avea co­n­ti­nu­i­ta­­te și în următorul an universitar. Tot împreună cu familia Veronicăi vrem să punem o bancă în parcul din fața corpului B și s-o numim «ban­ca Veronicăi»”, a declarat lect. univ. dr. Mihai Bulai, prodecan al Facultății de Geografie și Geologie.

Veronica Matcovici, în vîrstă de 23 de ani, se afla, cu o bursă de stu­diu Erasmus+, în Spania și se în­torcea de la un festival, cînd șo­fe­rul autocarului a pierdut contro­lul volanului și s-a izbit de bordura din mijlocul autostrăzii A7, din Catalonia, aflată la 180 de kilometri de Barcelona. Veronica Mat­co­­vici provenea dintr-o familie cu do­uă surori şi un frate, toţi stu­den­ţi sau absolvenţi ai instituțiilor de învățămînt superior din Iași. A­cea­sta era fiica preotului din Parohia Popești, din comuna cu același nu­me. Același accident de autocar a dus atunci la moartea altor 13 studenți de diverse naționalități și a rănit alți 43.

Articole similare:

Autor:

Ionuț Teoderașcu

Prefer să fac ultimele editări la un reportaj atunci cînd lângă mine ies vibrînd aburii dintr-o ceașcă de ceai negru. Mi-aș dori să trăiesc, cel puțin pentru o zi, într-o lume veche: cu stilou și foaie, cu scrisori, cu întîlniri neplanificate și fără tehnologie, dar deocamdată, viața ne fugărește de la un text la altul, gadgeturile ne ajută, apoi ne stresează și scrisorile sosesc online. La un moment dat, cer pauză din toată această agitație și îmi fac ceaiul despre care vorbeam, unul negru care îmi dă energie și-mi lasă ochii deschiși.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top