Săptămîna în care universitățile se deschid pentru elevi

Academia de gardă Niciun comentariu la Săptămîna în care universitățile se deschid pentru elevi 14
Săptămîna în care universitățile se deschid pentru elevi

În perioada 18 – 21 aprilie, univer­si­tățile ieșene vor organiza, ca și în anii trecuți, evenimente informative și interactive pentru elevi, cadre didactice și părinți. Astfel, Universitatea „Ale­xandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a în­ceput înscrierile pentru cele 250 de activități din cadrul „Săptămînii Por­ți­lor Deschise”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) pentru „Săptămîna Altfel: Zilele Por­ți­lor Deschise”, iar Universitatea de Me­dicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF) se pregătește de ase­me­nea pentru o serie de evenimen­­te. „Se­ria de activități derulate de UAIC urmăreşte informarea elevilor cu pri­vi­re la opțiunile lor academice şi fa­mi­lia­rizarea acestora cu studenţia. Anul aces­ta, activitățile sînt mai bine adaptate la publicul tînăr, fiind propuse laboratoa­re, simulări și cursuri mult mai atracti­ve pentru un public nespecializat”, a dec­larat Mădălina Co­cea, purtător de cuvînt al UAIC.

Activitățile organizate de UMF sînt grupate în două secțiuni: tururi ghi­date în universitate și Arena Medi­ca­lă, care va include experimente și atelie­re practice, prezentări interacti­ve, con­ferințe și dezbateri coordonate de so­cie­tățile studențești și cercurile de stu­denți ale UMF. „Anul acesta se va de­ru­la turul ghidat al laboratoarelor uni­ver­sității, Muzeul de Anatomie, apoi va avea loc Săptămîna Creierului, cu zece ateliere, coordonată de asist. dr. Bog­dan Iliescu, specialist neuro­chi­rurg”, a declarat Ivona Burduja, de la Departamentul de Comunicare al UMF Iaşi. De asemenea, vor fi organizate atelie­re de către Societatea Studenților Medi­ci­niști Iași și de celelalte patru orga­nizații stu­den­țești din cadrul UMF.

Tururi ghidate în laboratoare

Fiecare dintre cele 11 facultăți de la TUIAȘI vor desfășura activități ad­re­sate viitorilor studenți care îi vor aju­ta să descopere amfiteatrele și laboratoarele universității. Printre acestea se numără expoziții permanente și ex­po­ziții temporare, experimente în laboratoare, vizitarea spațiilor facultăților și organizarea conferințelor. Astfel ele­vii vor avea posibilitatea să viziteze Pen­dulul Foucault, să urmărească pre­zen­tări ale principalelor laboratoare de spe­cialitate din facultăți, pot vedea încercarea la acţiunea vîntului asupra unui acoperiș de mare deschidere din ca­d­rul centrului comercial Palas Mall, tes­ta­rea în laborator a unei grinzi de beton ar­mat la scară redusă. De asemenea, vor putea afla mai multe despre instalația cu plasmă pentru producerea bio­ga­zu­lui, despre drone și utili­za­rea lor în măsurători terestre. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” va avea mereu porțile des­chise pentru elevii interesaţi de oferta edu­caţională, oferindu-le celor intere­sa­ţi un „tur universitar”, la cerere, în orice zi a anului.

Autor:

Doina SÎRBU

Redactor la Opinia studențească, student la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top