Trei studenți de la Informatică, pe locul II la un concurs la Moscova

Academia de gardă Niciun comentariu despre Trei studenți de la Informatică, pe locul II la un concurs la Moscova 16

Un grup de studenți de la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au participat luna această la o tabără de algoritmică și programare la Moscova, organizată de Moscow Institute of Physics and Technology – MIPT, unde s-au clasat pe locul al II-lea. Este pentru al doilea an consecutiv cînd Motroi Valeriu, Alexandru Ionița (din anul al III-lea) și Cristian Vîntur (din anul al II-lea) participă la această competiție internațională, în 2016 clasîndu-se pe locul al VII-lea.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a zece zile, în fiecare zi fiind o lecție și un concurs, care erau urmate de o activitate în care par­ticipanții încercau să rezolve probleme pe care nu le-au rezolvat în tim­pul competiției. „Echipa noastră este una nouă, cu puțin antrenament împreună, și această tabără ne-a ajutat să de dezvoltăm abilitățile de a lucra în echipă. De asemenea, ne-a ajutat să înțelegem mai bine cum este organizat concursul și ne-a făcut să înțelegem unde ar trebui să lucrăm. Nu în ultimul rînd, rezultatul ne motivează să lucrăm în continuare”, a declarat Valeriu Motroi. Cei trei studenți s-au calificat la acest concurs după ce au participant la selecții individuale contra altor studenți ai facultății.

Participanții au fost sponsorizați de Fundația eMAG, prin proiectul „Hai la Olimpiadă”, care a achitat taxa de participare și biletele de avion ale celor trei studenți. Atît anul acesta, cît și în 2016, la concursul de la Moscova au participat 62 de echipe, din 17 țări.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top