Manipularea din proiecție

Academia de gardă Niciun comentariu la Manipularea din proiecție 0

Jurnalistul Cristian Tudor Po­pes­cu se va întîlni cu studenții ieșeni mier­curi, 18 ianuarie, începînd cu ora 13.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cu­za” din Iași (UAIC), pentru a susține prelegerea „Filmul surd în România mută. Politică și propagandă în filmul românesc de ficțiune (1912-1989)”. Te­ma acesteia este reprezentată de titlul ul­timului volum semnat de către Cris­ti­an Tudor Popescu, apărut de cu­rînd în colecția „Cinema” a editurii Po­li­rom. Opera reprezintă prima carte despre film scrisă de către acesta și va fi prezentată de către Emil Hure­zea­nu.

„Domnul Popescu va conferenția pe tema propagandei care se făcea în vremea aceea. Va urma și o proiecție de film, din cele analizate de el în stu­diul de caz din carte și va discuta îm­preună cu studenții despre acele fragmente”, a declarat Ana-Maria Ta­bar­că, redactor în cadrul Depar­ta­men­tu­lui de Promovare și Relații cu Pre­sa al Editurii Polirom.

Atît conferința, cît și lansarea de carte, vor avea loc în cadrul aceleiași întîlniri cu studenții de la UAIC și îl vor avea ca moderator pe Andrei Giur­gia, președintele Asociației Stu­den­ți­lor Jurnaliști din Iași. „Cristian Tu­dor Popescu și-a exprimat dorința de a re­nunța pe viitor la jurnalism și de a se axa pe filmografie și dorește să vadă și părerea studenților care nu au trăit în acea vreme, să discute cu ei despre acea perioadă”, a mai adăugat Ana-Maria Tabarcă.

Cristian Tudor Popescu este ab­solvent al Facultății de Au­to­ma­ti­zări și Calculatoare aparținînd Uni­ver­si­tă­ții Politehnica din București. În pre­zent este senior editor al cotidianu­lui Gândul, filmolog, doctor în cine­matografie al Universității Na­țio­na­le de Artă Teatrală și Cinema­to­gra­fică „I. L. Caragiale”, unde susține și un curs de „Tehnici de manipulare și propagandă în cinematografie și televiziune”. Acesta a publicat în 2009 tot la Editura Polirom, volumul „Cu­vinte rare”.

Mădălina MORARU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top