La Innovation Labs studenţii ieșeni gîndesc aplicaţii pentru o viață mai ușoară

Academia de gardă Niciun comentariu la La Innovation Labs studenţii ieșeni gîndesc aplicaţii pentru o viață mai ușoară 54
La Innovation Labs studenţii ieșeni gîndesc aplicaţii pentru o viață mai ușoară

Facultatea de Informatică (FII) aUniversităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a găzduit joi, 21 februarie 2019, programul de inovare digitală şi tehnologie, Innovation Labs, la care au fost înscrise11 echipe. Acesteaşi-au prezentat ideile din domeniul IT în faţa juriului format din asist. univ. dr. Alexandra Maftei, psihoterapeut laFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Valentin Iulian Ţoc, membru fondator al agenţiei de dezvoltare regională Rubik Hub, Elena Luchian, proprietar al centrului de dezvoltare software TiVo şi Cristina Baghiu, membru fondator şi director executiv la Atelierul de Idei.

Concurenţii au avut la dispoziţie două minute să vorbească despre ideea lor, ca mai apoi, timp de cinci minute, să răspundă la întrebările juriului, dar şi la cele ale participanţilor. Printre inovaţiile prezentate s-au numărat şi aplicaţia prin care persoanele își pot creşte numărul de urmăritori pe Instagram, AquaSmart, tehnologie care ajută la păstrarea acvariului constant curat, dar şi o aplicaţie prin care să afli dacă medicamentele de care ai nevoie se află în una dintre farmaciile ieşene.

Conf. univ. dr. Lenuţa Alboaie, prodecan al FII a vorbit despre eforturile depuse de echipă pentru realizarea acestui eveniment, dar şi despre evoluţia pe care Innovation Labs a avut-o de la prima ediţie pînă în prezent. „În cadrul primei ediţii InnovationLabs care a avut loc în 2016, au fost prezenţi, cu tot cu organizatori, zece persoane. Sînt foarte mulţumită că de la începutul activităţii pînă în prezent numărul a crescut considerabil şi îmi doresc ca în anii următori să ne desfăşurăm activitatea în aulă, unde încap sute de oameni”, a declaratconf. univ. dr Lenuţa Alboaie.

Primul loc a fost ocupat, în acest an, de Cristina Turbatu și David Rambla, studenţi la Facultatea de Informatică în anul III, creatorii unei platforme care ușurează procesul de închiriere imobiliară, oferind informaţii cu spaţiile disponibile pe piaţă şi cele mai avantajoase oferte. Imediat după cei doi s-au clasat Irina Bejan și Cosmin Poienă, studenți în anul II la aceeași facultate, fiind cei care au creat o platformă ce identifică și filtrează articolele fake news. Pe locul trei s-a clasat Felix Hugeanu, student în anul II, inventatorul aplicației care îi ajută pe studenţi să îşi găsească sălile de curs.

În urma programului Innovation Labs, cîştigătorii vor merge mai departe, pe 9 martie, la Hackatlon, undevor fi alese opt echipe care să intre într-un programde accelerare, ce constă în opt săptămîni în care participanții îşi vor dezvolta ideea. Activitatea va fi finalizată în luna mai, cînd vor fi alese doar trei echipe care vor reprezenta Iaşul în cadru Hackatlonului ce se va desfăşura la Bucureşti. Cîştigătorii vor primi o bursă de 3.000 de dolari pentru a-şi pune ideea în aplicare pe timpul verii.

de Ioana DOLEANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top