Studenții de la „Arte” nu au apă caldă în căminul C1

Academia de gardă Niciun comentariu despre Studenții de la „Arte” nu au apă caldă în căminul C1 9

Studenții cazați în Căminul C1 al Universității Na­țio­nale de Arte „George Enescu” din Iași (UNAGE) stau fă­ră apă caldă de la începutul lunii octombrie, cînd, po­trivit reprezentanților universității, s-a fisurat un cazan. „Este o problemă tehnică, este în curs de rezolvare. Ceea ce trebuie să facă ingineria nu putem face noi. Din ce au raportat cei ce se ocupă de partea tehnică, am înțeles că s-a fisurat un cazan cînd s-a făcut proba pentru a da drumul la apă caldă. Nu își dorește nimeni o astfel de situa­ție, noi am vrea ca totul să funcționeze și să punem cele mai bune condiții la dispoziția studenților. Din nefericire, s-a întîmplat această defecțiune”, a declarat prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu, rector al UNAGE.

În cadrul ședinței Consiliului de Administrație al UNAGE Iași din data de 7 noiembrie 2017, a fost aproba­tă achiziționarea serviciilor de recondiționare a insta­la­ției de preparare a apei calde din cămin, însă firma care a cîștigat licitația a cerut un avans, universitatea nefiind în posibilitatea de a-l onora, fiind instituție publică și banii venind de la Trezorerie. „Noi nu am înțeles de ce nu s-a rezolvat în vacanța de vară pentru că se știa de anii trecuți de problema asta”, a spus un student cazat în cămin.

Conform studenților, este al treilea an în care cei ca­zați aici rămîn fără apă caldă. „După ce instalația ce de­servește un cămin funcționează un an, cu siguranță apar defecțiuni. Lucrările au început, dar nu știm cît vor dura, sîntem instituție publică și legea ne obligă să rezolvăm lucrurile conform metodologiei în vigoare”, a mai adă­u­gat prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu, rectorul UNA­GE.

Căminul C1, care în anul 2011 a fost mansardat, are o capacitate de cazare de 250 de studenți. Într-o cameră pot sta între 3 și 5 studenți, fiecare avînd grup sanitar propriu.

de Alina BATCU

Articole similare:

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top