Ghidul democrației, în două volume

Academia de gardă Niciun comentariu la Ghidul democrației, în două volume 3

Săptămîna trecută, conf. univ. dr. Daniel Șandru și conf. univ. dr. Sorin Bocancea de la Universitatea „Petre Andrei” (UPA) din Iași au lansat car­tea „Mass-media și democrația în Ro­mânia” la Iași. Evenimentul a avut loc în Aula Magna a UPA, pe 23 mai și l-a avut ca invitat special pe publicistul și analistul politic Emil Hurezeanu, au­to­rul prefaței.

Acesta s-a arătat plăcut surprins de acest volum, considerîndu-l pasionant. „Pentru unul ca mine, un practician, nu un teoretician, este o surpriză care mă bucură tocmai pentru că vine de la Iași, din partea unor tineri cu o agendă morală curată și cu o interesantă pă­re­re academică”, a menționat Emil Hu­re­zeanu în deschiderea evenimentului. Aceasta este cea de-a doua ediție a lu­crării „Mass-media și democrația în Ro­mânia” și conține variante dezvol­tate a­le textelor cuprinse în primul volum, lan­sat în 2011.

În plus, la această e­di­ție au contribuit, pe lîngă cercetători din mediul academic și jur­naliști din România. Ast­fel, „volumul poate fi, în același timp, unul folositor pentru studenții de la jurnalism, dar și un ghid util pentru orice persoană care nu vrea să fie păcălită”, a declarat conf. univ. dr. Sorin Bocancea, unul dintre cei doi coordonatori. Pe de altă parte, conf. univ. dr. Daniel Șandru a subli­ni­at faptul că volumul este unic prin fap­tul că este „singurul în 23 de ani care u­nește în același titlu democrația și mass­-media și care tratează această temă”.

Lansarea acestei cărți a avut loc în cadrul Simpozionulului Național „Ra­dio Europa Liberă. Vocile libertății în eterul comunist”, un eveniment cu ocazia căruia au venit la Iași redactorii Radio Europa Liberă, Mircea Carp și Liviu Tofan care au lansat, la rîndul lor, volumele „Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!” respectiv „Șa­calul Securității. Teroristul Carlos în solda spionajului românesc”.

Sim­pozionul a fost organizat de Facultatea de Științe Politice și Ad­ministrative a UPA în parteneriat cu Centrul Cultural Ceh și Clubul Ci­ne­fililor Iași. Volumul „Mass-media și democrația în România” urmează să mai fie prezentat în cîteva mari orașe din țară la începutul lunii iunie, la Bu­curești la sediul Consiliului Na­ți­o­nal al Audiovizualului, la Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara.

Ana SIPOȘ

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top