5000 de voci au strigat pentru libertate

Academia de gardă Niciun comentariu la 5000 de voci au strigat pentru libertate 3

Duminică, 15 mai, a fost ultima zi a celei de-a zecea ediții a Fes­ti­va­lu­lui Studențesc FEstudIS. Timp de o săp­tămînă, asociațiile și ligile studen­țești, sprijinite de Casa de Cultură a Stu­den­ților (CCS) au implicat tinerii în activități sportive, culturale și de in­for­mare.

Festivalul a început luni, 9 mai, cu Parada FEstudIS. De la Palatul Cul­turii și din „Tudor Vladimi­res­cu”, stu­denții au mers către CCS, cos­tumați cît mai surprinzător și făcînd mult zgomot pentru a convinge juriul că merită premiați. Cei care au reușit acest lucru au fost cei de la Liga Stu­denților de la Geografie și Ge­o­lo­gie, urmați de E­lec­trotehniști, respectiv de Econo­miști. Premiile pentru origi­nalitate le-au pri­mit cei de la Fa­cul­ta­tea de Mecanică, care au venit cu două mașini hibrid și o mașină de trac­tare încărcată cu studenți, și cei de la Sport, fetele fiind costumate în ma­jo­rete, iar băieții în romani.

Tot luni a început și seria concer­te­lor din parcarea CCS. Sukar Na­tions și Odyssey au cîntat după premierea a­sociațiilor. Celelalte zile au fost dedicate, pe rînd, cîte unui gen mu­zical diferit, de la jazz, la folk, rock ori mu­zi­că populară, printre for­ma­țiile ce și-au făcut apariția nu­mă­rîn­du-se Snails și Bucovina. „În total, în toate serile au venit peste 5000 de studenți, cei mai mulți fiind la des­chi­dere și la concertul rock”, a de­cla­rat Adrian Căliman, organizatorul festivalului.

Aflat la a doua ediție, Serile Fil­mu­lui Românesc i-a adus la Iași re­gi­zori ca și actorii precum Victor Re­bengiuc, Șerban Marinescu, și Tu­do­rel Filimon, care au urmărit îm­pre­ună cu spectatorii filme precum „Nuntă mută”, „Bună, ce faci?”, ori „Tanti”, iar la finalul proiecțiilor au discutat pe seama acestora. La Uni­ver­sitariada au fost două competiții care nu s-au mai ținut din lipsa concurenților, bowling și snooker, acestea fiind incluse pentru prima dată la acest eveniment. Însă, s-au înscris mai multe echipe la fotbal, respectiv opt. „Din taxa de înscriere se vor oferi pre­mii cîștigătorilor, și se vor da și trei cupe facultăților care au avut cele mai multe echipe cîștigătoare”, a de­cla­rat Radu Pascariu, vicepreședintele Li­gii Studenților Electrotehniști.

Printre alte evenimente ce s-au des­fășurat s-au numărat și Zilele Tea­tru­­lui Ludic cu șase spectacole de teatru, un concurs de paintball sau coborîri în ra­pel de pe clădirea organizatoare.

Georgel COSTIȚĂ

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top