11 spectacole puse în scenă de studenți

Academia de gardă Niciun comentariu la 11 spectacole puse în scenă de studenți 36
11 spectacole puse în scenă de studenți

Casa de Cultură a Studenților (CCS) organizează, în perioada 9 martie – 13 aprilie, cea de-a IV-a ediție a Festi­­valului Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”. Festi­­valul constă în 11 spectacole, organizate de 27 de a­so­ci­ații studențești, care au loc în fiecare marți și joi, de la 19.00, în sala „Gaudeamus” a CCS. Desfășurat sub forma u­nui concurs între mai multe alianțe, formate din cîte două sau trei asociații studențești din Iași, festivalul „Gaudeamus” se va încheia cu o gală de premiere, Gala Laureaților „Ga­udeamus”, care va avea loc în luna mai. În cadrul acestu­­ia, fiecare alianță va compune un spectacol din diverse mo­mente din domeniul muzicii, dansului, picturii sau acto­­riei, iar juriul format din șase reprezentanți ai CCS va sta­bili la finalul concursului cine este cîștigătorul. „De la an la an se observă o implicare mai mare a studenţilor în or­ganizarea spectacolelor organizate, implicit şi o creștere a calităţii acestora. Fiecare asociație se ocupă de promo­va­re propriului spectacol, iar noi facilităm accesul în sala «Ga­udeamus» și punem la dispoziție tot ce ține de logistică”, a declarat Claudiu Căprioară, directorul CCS.

Pe 9 martie, alianța formată din Asociația „Tinerii E­cologi Români din Iași”, Liga Studenților Economiști și Gru­pul de Inițiativă al Studenților Unici au dat start a­ces­tui festival cu un spectacol care s-a numit „Viața mea pe o casetă”. Marți, 14 martie, două asociații de la Universi­­tatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) au or­ganizat un spectacol denumit „Gaudeamus – Just for Fun”. Tot în aceeași săptămînă, joi, pe 16 martie, trei asociații de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Po­pa” din Iași au adus în fața publicului, format din stu­den­ți și profesori, mai multe momente artistice susținute, prin­­tre altele, de corul „Ceata de mediciniști” și trupa de dans „MedDance”.

Marți, 21 martie, Liga Studenților Electrotehniști și A­sociația Studenților Chimiști „CHEMIS” vor organiza un spectacol în care se va regăsi momente de stand-up co­me­dy susținute de Anisia Gafton, cîștigătoarea Premiu­lui de Originalitate din cadrul emisiunii „Românii au talent”, ur­mînd ca alte momente de muzică, dans, actorie și fotografie să aibă loc pe 23, respectiv 28 martie. Ur­mă­toa­re­­le cinci spectacole, vor fi organizate și de asociații de la U­niversitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, cît și de la Universita­tea de Arte „George Enescu” din Iași.

Autor:

Ionuț Teoderașcu

Prefer să fac ultimele editări la un reportaj atunci cînd lângă mine ies vibrînd aburii dintr-o ceașcă de ceai negru. Mi-aș dori să trăiesc, cel puțin pentru o zi, într-o lume veche: cu stilou și foaie, cu scrisori, cu întîlniri neplanificate și fără tehnologie, dar deocamdată, viața ne fugărește de la un text la altul, gadgeturile ne ajută, apoi ne stresează și scrisorile sosesc online. La un moment dat, cer pauză din toată această agitație și îmi fac ceaiul despre care vorbeam, unul negru care îmi dă energie și-mi lasă ochii deschiși.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top