Ploaie de șervețele pentru Ruby

Punctul pe VIP Niciun comentariu despre Ploaie de șervețele pentru Ruby 13
Ploaie de șervețele pentru Ruby

Multe coate date-n în stînga și-n dreapta, un microfon care te făcea să-ți astupi urechile de cîte ori ci­neva încerca să-l folosească, din cauză că distorsiona sunetul, și selfie-uri. Cam așa a decurs noaptea de joi seară din Skye, unde studenții de la Facultatea de Zoo­tehnie, care tocmai au desemnat titlurile de miss și mister, au așteptat-o pe Ruby aproape trei ore.

Bobocii au coborît de pe scenă cu mult înainte de mie­zul nopții, dar așteptarea abia atunci a început, căci or­ganizatorii nu au dat niciun semn că Ruby ar fi prin preajmă. Așa că tinerii s-au împărțit în două: jos bobo­cii care și-au propus să se simtă bine indiferent de mu­zică, sus cei care nu au de gînd să înceapă distracția fără artistă. Deși membrii formației erau gata să în­ceapă spectacolul încă de pe la ora 1.00, solista tot nu părea că își va face curînd apariția. La un moment dat, obosit să mai aștepte în picioare, chitaristul își așază chitara înapoi în husă și își ia haina pe el, semn că vrea să meargă la fumat. Impresarul îi apare în cale exact în momentul în care acesta vrea să iasă pe ușă și îi spune că spectacolul urmează să înceapă. „Acum?”, îi răspunde acesta confuz, în timp ce își dă haina jos și își îndeasă bricheta înapoi în buzunar.

Așteptată imediat după anunțarea titlurilor de miss și mister, Ruby nu și-a făcut apariția decît după ora 2.00. Îmbrăcată într-o geacă de piele roșie lungă, legată cu un cordon în talie, și cu părul buclat lăsat pe spate, aceasta a ținut morțiș să-și justifice întîrzierea. „M-am machiat cîteva ore pentru spectacolul din sea­ra aceasta”, ne-a mărturisit ea. Și-a început prestația cu una dintre primele ei melodii, „Stinge lumina”, ca­re a fost fredonată de către public și care a fost recom­pensată de un val de aplauze. Abia după acest cîntec a renunțat la haină și a rămas într-o ținută mai lejeră, o rochie lungă, de aceeași culoare.

La baruri, cozile au continuat și după începerea con­certului. Shot-uri, cocktail-uri colorate sau sticle de a­pă le erau servite aproape instant tinerilor dornici să se întoarcă pe ringul de dans. Neimpresionate de pres­ta­ția artistei, trei domnișoare se așază pe canapea și își în­dreaptă atenția către băuturile colorate, fredonînd din cînd în cînd versuri ale melodiilor lui Ruby. „Haideți să facem un selfie”, spune una dintre acestea în timp ce deschide Retrica. Cel mai încîntat student pare să fie chiar unul dintre bo­boci. Îmbrăcat într-o cămașă albă des­cheiată la ultimii nasturi de sus, acesta dansează fă­ră oprire chiar și atunci cînd nu are vreo parteneră, și o aclamă pe ar­tis­tă la fiecare pauză dintre cîntece. În stîn­ga barului și-au găsit locul doi îndrăgostiți. Tipa în­cear­că să-i îndrepte papionul, dar rămîne cu el în mînă. Du­pă cîteva stîngăcii, decid că pot continua și fără el.

O dată la cîteva minute, petrecerea se mută la intra­re în Skye, unde fumul de țigară te face să nu mai re­cu­noști fețele oamenilor. Stropii de ploaie le țin companie celor veniți singuri, în timp ce în interior Ruby con­tinuă concertul. După prima jumătate de oră, în club nu au mai rămas decît studenții care au venit să se distreze și să o vadă pe artistă, iar la insistențele acesteia ei s-au mutat jos și au început să se întreacă în mișcări de dans.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top