Un artist căzut din cer

Punctul pe VIP Niciun comentariu la Un artist căzut din cer 8

Anul trecut, astronautul Chris Hadfield s-a filmat cîntînd melodia „Space Oddity”, a lui David Bowie. Nimic ieșit din comun, ați spune. Doar că el a fost primul om care a făcut un videoclip intergalactic, de la bordul navei „So­yuz” a Stației Spațiale Inter­na­ționale.

În 2015, însă, titlul îi va fi lăsat într-un con de umbră, căci Lady Ga­ga intenționeză să devină pri­ma cîntăreață care va susține un con­cert în spațiu. Și nu doar ea va trebui să se obișnuiască cu gra­vi­ta­ția 0, ci și toată echipa ei care o va însoți. Poate fanilor săi nu li se va părea ceva straniu, căci pentru Lady Gaga bizarul e pe ordinea zilei. De ce ar fi ieșit din comun să apară la un festival de muzică într-o capsulă ca un ou uriaș sau într-un scaun cu rotile placat cu aur? Ce mai înseamnă și un concert intergalactic în plus pe lista ei de ciudățenii? Și pentru această năs­cocire trebuie să se pregătească din timp, mai cu seamă fizic decît psihic. Reprezentanții lui Lady Ga­ga spun că aceasta va trebui să facă exerciții vocale mult mai ri­gu­roase, iar timp de o lună să se „an­treneze” intensiv.

Prin 2012 se zvonea că și cîntăreața Sarah Brightman ia lecții de cîntat în spațiu și că pune la cale o călătorie de aproape două săp­tă­mîni departe de semenii ei . Pe-atunci, aceasta se pregătea pentru un curs special de șase luni ca să poată interpreta cum trebuie și să nu fie nevoită să se întoarcă pe Pămînt cu coada între picioare. Dar la fel cum zvonul a apărut din senin, așa a și dispărut, pînă acum cînd l-a readus la lumină Lady Gaga. Iar oamenii care au scor­mo­nit pe Internet și au găsit subiectul, au început să o acuze pe Gaga că nu e originală și că pentru a-și ține reputația pe linia de plutire împrumută din ideile altora. Nu ai fi zis că aceasta ar putea rămîne fără inspirație la capitolul de ciu­dă­țenii. Întrebarea este cine va fi, totuși, prima artistă care va cînta în spațiu. Parcă nici nu mai con­tea­ză așa mult cine a venit cu ideea, ci care dintre ele o va pune în apli­ca­re. La urma urmei, una este să cînți printre pămînteni, și alta printre stele.

 

Autor:

Cătălina Dobroviceanu

Redactor la Opinia studențească, student în anul al III-lea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la UAIC.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top