De pe podium la Casa Albă

Punctul pe VIP Niciun comentariu despre De pe podium la Casa Albă 16
De pe podium la Casa Albă

De-a lungul campaniei electo­rale, presa nu a scăpat-o nicio cli­pă din ochi pe Melania Trump, viitoa­rea Primă Doamnă a Americii, ta­xîndu-i fiecare gafă și cercetîndu-i trecutul, mai ales că a reușit să a­tragă numeroase critici încă de la începutul cursei pentru președin­ție. După primul său discurs, ținut la Conferința Republicanilor, pe re­țelele sociale s-a viralizat un filmu­leț în care soția republicanului Do­nald Trump recita pasaje întregi dintr-un discurs al lui Michelle O­bama, actuală primă doamnă a A­mericii, susținut în 2008, culmea, la o Convenție a Democraticilor. Ști­rea a apărut pentru prima dată pe BBC News, în ediția online, iar la scurt timp jurnaliștii americani au acuzat-o de plagiat. Echipa de cam­panie a lui Donald Trump au reu­șit să scuze gafa, spunînd că „în u­nele privințe au fost incluse frag­men­te care reflectă modul său de gîndire”.

Cu doar trei zile înainte de ale­geri, în presa de peste ocean a apă­rut zvonul că Melania Trump ar fi lucrat ilegal pentru o perioadă de timp. Imigrantă din Slovenia, aceas­ta nu ar fi avut finalizate actele ne­cesare pentru a lucra încă din pri­ma lună, cînd a semnat contracte de modeling de peste 20.000 de dolari. Acest fapt a fost descoperit după ce Donald Trump a condamnat imi­grația ilegală a mexicanilor. Mai mult, Melania a fost criticată cel mai des pentru ședințele foto nud. Cu trei ani înainte de a-și întîlni soțul, a apărut pe coperta unei reviste lu­nare franceze pentru bărbați, devenind prima soție a unei președin­te american care a pozat fără hai­ne. Donald Trump i-a luat apăra­rea, susținînd că este un lucru normal în Europa.

Deși, conform sondajelor, Melania Trump este Prima Doamnă a A­me­ricii cu cel mai scăzut nivel de popularitate, se pare că ea va da to­tuși tendințele în modă. Rochia pur­tată la Convenția Republicani­lor a costat peste 2.000 de dolari și s-a e­pu­izat rapid din magazine. În pre­zent, Melania Trump pare să fi dat uitării trecutul său nonconformist, întrucît a declarat că va fi o primă doamnă în sensul tradiționalist, adi­că nu se va implica în politică și se va dedica acțiunilor de caritate.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top