Cenzură de milioane

Punctul pe VIP Niciun comentariu la Cenzură de milioane 6
pharell williams

Robin Thicke împreună cu com­pozitorul Pharell Williams ­tre­buie să plătească despăgubiri în valoa­re de peste șapte milioane de do­lari urmașilor lui Marvin Gaye, mu­zician american al anilor ’70, de­nu­­mit și „prințul muzicii soul”, că ar fi copiat melodia „Blurred Lines” după o piesă din ’77 inti­tu­lată „Go to give it up”.
Inițial, avocatul ales pentru a proteja averea sta­­rului american a cerut des­pă­gu­biri în valoare de 25 milioane de dolari. Însă pînă se va ajunge la un a­cord, acesta vrea să blo­che­ze ur­mă­toarele profituri ca­re le in­tră celor doi cîntăreți în con­turi din urma melodiei „Blu­rred Lines”.

Robin Thicke și Pharell Williams s-au declarat dezamăgiți de deci­zia luată de comisia de la Los Angeles, în condițiile în care pie­sa a fost creată de ei. În aceeași de­cla­ra­ție, a­r­ti­știi declară că vor solicita o revi­zu­ire a deciziei și tot în timpul a­pro­piat vor scoate la iveală și alte de­­ta­lii privind crearea „Blurred Li­nes”. Melodia a adus încasări de peste 16 milioane de dolari în anul 2013, cînd a fost declarată cea mai as­cul­tată piesă.

Astfel, patru milioane de do­la­ri din suma întreagă a des­pă­gu­bi­ri­lor vor fi împărțiți între cei trei co­pii ai lui Marvin Gaye, iar apro­ximativ trei milioane de dolari vor fi a­chi­tați din profiturile „Blurred Li­nes”, restul constituie daune sta­tu­tare. Suma care urmează să fie plă­­ti­­tă drept despăgubiri pentru pla­gie­rea unei melodii este una re­cord, po­­trivit The Holywood Repor­ter. Pî­­nă acum au fost pro­nun­țate decizii care presupu­neau plata cel mult de peste cinci mili­oane de do­la­ri de către Michael Bol­ton pentru piesa „Love is a won­derful thing” în anul 1994.
Avocatul lui Robin Thicke sus­ți­ne că de fapt moștenitorii lui Mar­vin Gaye vor să își asume drep­tu­ri­le de a­utor nu doar asupra me­lo­diilor în­aintașului lor, dar și asu­pra în­tre­gu­­lui gen muzical. Însă copiatul este copiat, iar despă­gu­bi­rile nu vor întîrzia să dispară.

Autor:

Elena GUȚANU

Redactor la Opinia studențească, studentă la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top