Noi votăm cu căștile în urechi și cu dragoste de țară!

Povești fără timbru Niciun comentariu la Noi votăm cu căștile în urechi și cu dragoste de țară! 19
Studenții au ieșit la vot, puțini cîți mai erau în Iași

„Am votat cu cine-i mai bun, în tot cazul nu cu Iohannis. Habar nu are de nimic omul ăsta. Ponta mi-a dat pensia îna­poi, a dat salariile noră-mii, a feciorului, mi-a scăzut TVA-ul, numai lucruri bune a făcut”, îmi spune un bătrînel îmbrăcat în palton de stofă verde, recitînd parcă de pe un pliant electoral, la ieșirea din secția de vot numărul 146 din Tudor Vla­dimirescu. La polul opus, un tînăr care tocmai intra în Fa­cul­tatea de Chimie de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asa­chi” povestește că e împotriva a tot ceea ce ține de co­mu­nism, de Ponta și de ce înseamnă roșu.

În primele ore ale dimineții, turul doi de scrutin al ale­ge­rilor prezidențiale a început liniștit în secția de votare numărul 146, însă după ora 10.00 deja s-a format coadă la vot. Oamenii au început să devină agitați, unii chiar renunțînd la ideea de a aștepta încă înainte de a intra pe ușa facultății. Pentru a evita îmbulzeala, președinta secției de votare încearcă să îi lămurească pe cei care nu sînt domiciliați în județul Iași că își pot alege președintele oriunde în altă parte. Confuză de spusele auzite, o domnișoară cu părul șaten spunea revoltată că era bine dacă i s-ar fi zis înainte de a se așeza la coadă. „Nu mai plec nici moartă de aici”, ne lămurește fata punîndu-și căștile în urechi. Dacă oamenii care așteptau la rînd erau liniștiți, unii dintre cei care au pus deja ștampila pe candidatul favorit nu se feresc să se manifeste în public. „Libertateeeee! Sînt un tip fericit!”, strigă un băiat, ținîndu-și buletinul în mîna stîngă pe care o flutură în aer. Într-un alt colț, un cuplu discută resemnat pe marginea alegerilor: „Măcar am făcut ceva bun astăzi. Am anu­lat un vot”, spunea soțul unei femei care ținea un copil de mînă.

În timp ce unii așteptau cu ardoare să arunce în urnă buletinul de vot mînjit de sîngele albastru al ștampilei, alții se închinau prin biserici, parcă pentru a face alegerea co­rec­tă. În campusul Tudor Vladimirescu, ca la orice final de sluj­bă, preotul rostește obișnuita predică, însă de data aceasta ține morțiș să-i îndemne pe credincioși să meargă la urne: „Vă doresc un post ușor și cu folos duhovnicesc și vă în­demn astăzi, cei care nu ați mers la votare să mergeți să vă exprimați votul așa cum vă îndeamnă conștiința, credința, dragostea față de neam și față de țară”, a adăugat la finalul slujbei preotul Florin Chirilă, parohul bisericii „Sf. Mc. Iulian din Tars și Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din campus. Imediat după sfatul preotului, enoriașii încep să se îm­prăș­tie, cei mai mulți dintre ei în altă parte, decît spre secția de votare.

Autor:

Simona POPA

Mă conformez principiului „dacă nu riști nu cîștigi”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top