Vînătoare de comori în mijlocul Iașului

1001 de măști 1 comentariu la Vînătoare de comori în mijlocul Iașului 26
Vînătoare de comori în mijlocul Iașului

Amatori ai competiţiei în stilul celor de căutare de comori s-au adunat sîmbătă pentru a porni în căutarea premiilor oferite de Asociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI). Soa­rele care ne ardea pielea printre frunzele copacilor din par­cul „La Balenă” nu anunţa venirea ploii care urma să schim­be dez­nodămîntul competiţiei ce avea să înceapă. Şase ti­neri, uşor derutaţi şi timizi, se lăudau, cînd încă hoinăreau prin Campusul „Titu Maiorescu”, că ei sînt cei care vor găsi co­moa­ra piratului Jean Pierre. Aceştia s-au înscris la „Vî­nă­toa­rea de comori” cu ocazia celei de-a VII-a ediţii a Festivalului „Zi­lele Studentului Francofon” (ZSF).

După ce toți pirații și-au găsit un echipaj și un căpitan, a­venturierii au pornit la pas, cu mult entuziasm, în călătoria lor prin Iași. Aceştia s-au luptat nu numai cu razele arzătoare ale soarelui şi căldura care îţi făceau picioarele să se înmoaie, ci şi cu ghicitori dificile ce aveau să îi poarte către principalele puncte culturale din oraş. Cu vocea răguşită şi mîinile tre­mu­rînde, participanţii au citit prima ghicitoare, al cărei răs­puns părea de negăsit, dar de îndată ce atmosfera a devenit mai degajată, au putut rezolva ghicitorile buclucaşe.

Vînătoarea a devenit mai dificilă cînd au fost introduse și cîteva sarcini suplimentare. Piraţii dornici de aventură au fost nevoiţi să dea dovadă de creativitate şi umor pentru îndeplinirea cerințelor. Spre amuzamentul trecătorilor, în Piaţa U­nirii, aceştia au valsat pe melodii fredonate de ei, iar pe drumul de la Filarmonică pînă la sediul TVR Iaşi, membrii e­chi­pajelor au îmbrățișat copaci şi au strigat cu putere: „Eu iu­besc natura!”. Trecătorii au intrat în jocul piraţilor, a­ju­tîn­du-i cu localizarea obicetivelor turistice. Un bărbat, deși avea peste 50 de ani, s-a oferit să-i ghideze pînă la sediul TVR Iaşi.

Ploaia a scris deznodămîntul competiţiei, unul dintre e­chi­pajele de piraţi curajoşi încumetîndu-se să se confrunte cu aceasta pentru a ajunge la obiectivul final. Înarmaţi cu umbrele, piraţii şi-au contiuat lupta, aceştia fiind imposibil de învins, re­zistînd chiar împotriva forţelor naturii. Astfel, ploaia a făcut ca cele două echipe rivale să se distanţeze la un interval de o oră.

Vînătoarea de comori şi-a „găsit sfîrşitul” la Cimitirul „E­ternitatea”, aceasta fiind locaţia finală unde piraţii au marcat X pe hartă. Cufărul cu comori a fost revendicat de către echipajul numărul unu şi în interiorul acestuia cîştigătorii au găsit vouchere, brăţări şi un buchet de flori. Cu hainele ude pirații s-au întors în campus pentru a se asigura că vor fi premiați.

Autor:

Sabina-Maria Nica

Colaborator al Opiniei Studențești, studentă în anul I la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Un comentariu

  1. Fabian Butacu 1 iunie 2016 at 7:32

    Admitere, admitere, admitere!

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top