Vibe-ul studențesc

1001 de măști Niciun comentariu la Vibe-ul studențesc 12
Vibe-ul studențesc

Vuvuzele, fluiere, steaguri co­lo­­ra­te, marionete, portavoci şi stu­den­ţi ca­re scandează lozinci – aşa a a­ră­­tat preţ de o oră campusul „Tu­dor Vladimirescu”, miercuri, 2 mai. Cu tri­couri personalizate cu sigla ligii din care fac parte şi cu feţe pictate în culorile reprezentative ligilor, stu­den­ţii au pornit spre Casa de Cul­tu­ră a Studenţilor (CCS). Strigătele lor au scos la geamurile căminelor alţi stu­denţi care le-au făcut poze şi chiar au început să strige împreună cu ei. „Vin şi eu imediat!”, a spus un bă­iat de la geamul unui cămin, care se re­trage imediat, pesemne ca să-i poa­tă prinde din urmă. Pe drum, tre­că­torii îi filmează din maşini, tramvaie, sau se opresc ca să le guste și ei puțin din bucurie.

Din faţa cafenelei „La Balena” au plecat ligile din Copou şi s-au întîlnit cu cele din Tudor în faţă la CSS. Cînd au ajuns aproape de scena am­pla­sa­tă în faţa scărilor studenţii au înce­put să facă cît de multă gălăgie au pu­tut. În cîteva minute parcarea a început să pară neîncăpătoare. În debutul fes­tivalului în boxe s-a auzit melodia „Lampa arsă” care a fost cîntată de mul­ţimea de studenţi. „ «Mîna sus toţi cei cu lampa arsă!» A mea e spar­tă şi îngropată”, spune un tînar a­mu­zat în timp ce dansează. Cînd mo­de­­ratorul a cerut studenţilor să îşi fa­că simţită prezenţa şi să arate ce în­seam­nă spiritul studenţesc, tinerii au acceptat provocarea. În spatele mul­­ţimii nişte băieţi de la mecanică au în­­ceput să tureze maşinile şi mo­to­ci­­cletele. După ce au fost prezentate toa­te ligile a început a doua me­lo­di­e, „În umbra marelui urs”, care a fă­cut mulţimea să cînte şi să danseze. La un moment dat primarul Ia­şu­lui, Mihai Chirica, a urcat pe scenă să îi felicite pe organizatori, iar din spa­te­le mulţimii un tînăr a spus rîzînd „Să ne faceţi autostradă!”.

Fie că au fost confecţionate din scîrţ sau hîrtie crepoată, mascotele au fost în centrul atenţiei. Un robot ver­de cam de un metru jumătate î­năl­ţ­i­me îi saluta voios pe studenţi, o pla­netă pictată în verde şi albastru se în­vîrtea veselă lîngă scenă şi un atom se plimba printre tinerii care ţo­pă­iau. Fiecare pancartă a purtat amprenta li­gii pe care a reprezentat-o. Unele au fost susţinute cu greble, iar cea mai ma­re pancartă a fost cea pe care au fost prinse led-uri mici cu ajutorul că­rora era scris numele unei ligi. Pentru a fi recunoscuţi studenţii au purtat fie căşti de construcţii pe cap, fie a­veau cîte o sapă în mînă, sau cîte o cheie me­canică făcută din scîrţ.

Cînd în boxe se auzea numele li­gilor studenţii începeau să facă ga­le­­rie, iar dacă la început fiecare a stat cu grupul său şi dădeau impresia de mici pete de culori imprimate pe o pînză, la final cu toţii sau amestecat creînd un amalgam de mici buline co­lorate care se plimbă haotic. La în­toar­cerea în campusuri cei mai îndrăzneţi au mers pe jos, iar cei ex­tenuaţi au preferat să meargă cu tramvaiele discutînd despre festival şi despre ce urmează zilele acestea.

de Diana MARCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top