Unde colindele sună mai dulce

1001 de măști Niciun comentariu la Unde colindele sună mai dulce 0

Îl așteaptă cu toții pe Ștefan de jumate de oră. Nu mișcă ni­meni nici un deget fără el. S-au a­șezat mai întîi în trei rînduri, fix ca la cor, dar rîndurile s-au des­trămat așteptînd și s-au tran­sformat în grupuri mici, dis­persate pe interese: colo vor­besc despre mașini, dincolo des­pre fete. Dar cel mai mult despre alegeri, subiectul cel mai aprins și cel mai dezbătut de ba­sarabeni. E marți seară și șe­dința de azi va fi una specială.

Ușa sălii B113 se izbește de pe­rete și în interior răbufnește glo­rios Ștefan. E îmbujorat de fri­gul de-afară și are înșirat pe fa­ță un zîmbet, de la o ureche la alta. Nimeni nu îndrăznește să-l apostrofeze, iar el se înfige fă­los în fața tuturor și bagă mîna în buzunaru gecii. Cu un gest de magician scoate de-acolo un flu­ier de lemn negru, îl duce la gu­ră și începe o melodie alertă, pe care o prind din mers fetele din cor.

„Auzi mă, da parcă era în re mi­nor data trecută”, îi strigă Radu, cel care proiectează glu­mele din spatele colegilor. El e a­gentul provocator. Chiar în mo­mentul în care toți încep să cîte lin „covorul alb se-așterne ia­răși”, cîteva fete o zbughesc a­fa­ră cu mîinile la gură. Revin cu mutre supărate peste două mi­nute: „Radule, noi nu mai cîn­tăm dacă ne gîdili!”. Se așază la loc și melodia începe să cur­gă parcă mai bine. Ca să sune și mai frumos, Dumitru a decis să tacă. Mai bine face o listă de pre­zență, ca să știe cine cine mer­ge săptămîna viitoare cu colinda pe la profesori și, poate, pe la prietenii lor de la Oficiul Român pentru Imigrări din dealul Copoului. Apoi cîntă colinda lor preferată, cea cu „pa­pușii de fier”, care, îmi ex­pli­că Dumitru, vine din Moldova, dar nu de peste Prut.

Anastasia CONDRUC

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top