Un papion cu sclipici

1001 de măști Niciun comentariu la Un papion cu sclipici 46

În Club Skye tinerii privesc scena de sus, ca la un co­lo­sseum. Așteaptă ca din clipă în clipă cei doisprezece pre­tendenți la titlul de miss și mister boboc de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, gladiatorii din această seară, să înceapă lupta. Dar înainte de a-și ciocni armele con­cu­renții ies pe scena micuță pentru o sesiune de dansuri. Mu­zi­ca latino, vocea lui 50 Cent, ritmuri de vals sau muzica po­pu­lară le mai fac pe cele șase cupluri să se ciocnească din cînd în cînd, pentru a-și face loc lîngă masa juriului, ori pen­tru că tocurile fetelor sînt prea lungi.

Tatonările iau însă sfîrșit, iar după o pauză în care am a­vut timp să trecem pe la bar și să ne umplem paharele, prima con­curentă urcă pe scenă. Daniela, o fată brunetă, micuță și timidă ca un copil, însă îmbrăcată cu o rochie roșie, mulată și cu un șlițul pînă aproape de șolduri, face o reverență tre­mu­rată în fața juriului. Emoțiile îi dispar însă de îndată ce mu­zica începe să sune în boxe, iar din copil, Daniela se tran­sfor­mă în femeie, jocuri ale seducției fiind prezentate pe rit­mu­ri de tango și în pași de dans.
Echipa a patra este cea care rupe seria de dansatori, Oana încercînd să arate juriului că știe să cînte, iar partenerul său că poate face un portret din vopsea și sclipici în doar cîteva mi­nute. Numărul nu prea le-a ieșit însă, vocea concurentei tre­murînd de trac, iar pictura care se voia un chip de om se­mă­na mai mult cu un cartof.

Publicul începe parcă să nu mai aibă răbdare, iar toate te­le­foanele „deștepte” încep să se conecteze la rețelele de so­cia­lizare. Cu toate astea nu renunță la locurile lor de la bal­con, iar cu colțul ochilor încă îi cercetează pe gladiatori.

Radu a vrut să arate și el că are voce și în mare parte a re­u­șit să arate asta cu piesa lui Tom Jones, Sex Bound. Ba a iz­bu­tit să facă și cîteva fete de lîngă scenă să roșească zîmbindu-le galeș și făcîndu-le din ochi. Cu toate astea tot dansul a fost cel preferat de concurenți, partenera lui Radu arătînd că se poate mișca ca și cum nu ar avea oase, iar co­loa­na ver­te­bra­lă i-ar fi din cauciuc.

Romantismul este adus din nou pe scenă de Simona, o fa­tă înaltă pînă și în papucii de balet cu care este încălțată. Hai­ne­le albe și largi peste care îi cad buclele blonde o fac să pară un miraj, o fantasmă, un vis al unui poet, iar muzica și dan­sul par rupte din aceleași cadre ca hainele concurentei. Pu­bli­cul a așteptat cu nerăbdare însă dansul lui Șerban, par­te­ne­rul ei, care ne-a arătat că știe să facă street dance, iar miș­că­­rile roboților nu sînt un secret pentru el. Însă cei prezenți do­reau mai curînd finalul, căci după ce juriul a deliberat, s-au îngrămădit cu toții la bar, să-și umple paharele cu li­chi­dul ce aduce „fericire”.

 

Autor:

Andrei Mihai

Secretar de redacție la Opinia studențească, student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” , secția Teologie Didactică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top