Ultimul macel

1001 de măști Niciun comentariu la Ultimul macel 0

Planul se respecta, iar daca se misca si un pic mai repede, chiar la timp sa se mearga si la o bere inainte de a incepe petrecerea adevarata. Cit poate sa dureze sa aranjezi si tu un bar pentru o petrecere tematica? Doua trei afise lipite, pliantele aranjate pe masa si gata, intr-o ora totul se termina. “Le punem pe fiecare afis mai mare, apoi le mai punem pe mese ca sa le impartim celor care vor veni la petrecere, mai lipim si pe usa de la intrare si poate mai ascundem citeva. Le folosim la anul”. O cutie plina cu abtibilduri trebuie sa fie folosite peste tot in sala. Pentru a scoate banda protectoare de la un asemenea “mini-poster” iti ia cam jumatate de minut, iar in conditiile in care ai de lipit citeva sute, nu auzi decit un  “astea parca ne fac in ciuda si nu vor sa se dezlipeasca deloc”. Printre reactiile celor care se ocupa de organizare, din spate vibreaza tipete, injuraturi, iar unii renunta la aceasta tehnica minutioasa. “Nu mai trage de mine ca am sa cad, da-mi afisul cu tenisii”. In celalalt colt al fostului Sunday’s  se pregatesc “pachetelele” pentru invitati, se mai ia o gura de suc, se mai spune o gluma si auzi: “hai sa ne miscam mai repede, ca trebuie sa apara toti”. Cite un afis mare, doua, din “alea lipicioase”, pliante, care apoi se ruleaza si se prind intr-o guma elastica. Andrei, capul intregului eveniment umbla prin sala si incepe sa dea telefoane, invitatii trebuie sa apara, vine si presa de indata. “Punem pe masa si sucul si apele la fiecare ca nu mai avem mult pina dam drumul”. Evenimentul incepe cu o dezbatere despre discriminarea rromilor, iar apoi se da drumul la petrecerea de final de campanie.

La final de discriminare

“Vino cu laptopul mai repede si sa vedem cum pui filmul, trebuie sa fie in ordine, iar cind iti fac semn de pe scena, pornesti. Nu uita ca inainte de a le pune, sa le verifici tu sa vezi daca sint si cele potrivite”. Andrei merge in inspectie sa vada daca s-au lipit toate afisele acolo unde trebuia. Doi baieti incep sa mute canapele catre peretele din stinga pentru a mai face loc liber “Da-le mai mult incolo, trebuie sa-i vedem si pe cei de pe scena, apoi noi cum mai dansam?”. Colegul se urca pe scena si incepe sa aranjeze si masa de protocol, verfica scaunele, daca s-au pus toate bauturile pe masa si “Oare vor veni destui oameni? sa nu fim singuri pe aici ca ne facem de rusine”. Se termina  banda adeziva, se ascund si ultimele afise pe sub mese si invitatii incep sa vina. “Buna seara si in seara asta vom face macel!”

George GURESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top