Tarabele din Dacia, pet shopuri cu marfa la jumătate de preț

1001 de măști Niciun comentariu la Tarabele din Dacia, pet shopuri cu marfa la jumătate de preț 250
Tarabele din Dacia, pet shopuri cu marfa la jumătate de preț

În fiecare duminică piața din cartierul Dacia din Iași găzduiește, de la ora 07.00 și pînă la 19.00, tîrgul de animale de companie și păsări exotice. Tarabele sînt pline cu acvarii în care stau înghesuțiti cîteva zeci de pești mici cît un deget, iar în colivii, la fel de îngrămădiți, stau papagalii, porumbeii și perușii pe care crescătorii îi aduc aici săptămînal. Într-o margine a pieței sînt și găini, care par deja „penite”, căci spatele le este gol, îar lîngă țarcul lor poți vedea rațe gălăgioase sau curci lipsite de vlagă. Dacă ai noroc, mai vezi din cînd în cînd și cîte un „domn bine” care plimbă în brațe un cîine, de rasă se jură el, însă aparențele îl cam trădează. Spre deosebire de prețul din pet shop, aici animalele sînt vîndute la prețuri rezonabile, la care te mai și poți tocmi dacă ești un bun negustor, iar dacă punga sau aparamentul prea mic nu te lasă să îți cumperi vreun animal, aici poți să te joci în voie cu „marfa” de pe tarabe.

Diana MARCUTată de papagali încă din comunism

Claudia PINCOVSKIDouă pisici și-o curte plină de „orătănii”

Lorel ATOMEIPunguța cu doi bani din Dacia

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top