Studenție cu shaworma la lipie

1001 de măști Niciun comentariu la Studenție cu shaworma la lipie 2

După o perioadă îndelungată pe­tre­cută într-un oraș începi să cu­noști foarte bine anumite detalii din locul cu pricina. Unii află unde sînt cele mai ieftine cărți sau cele mai bune ceaiuri reumatice.

Împreună cu un grup de studenți silitori și gur­manzi am luat la rînd, vreme de doi ani, localurile din Iași și putem spu­ne, fără falsă modes­tie, că am găsit cele mai bune variante pentru ca un tînăr să-și astîmpere foa­mea. „Cinci shaworma, doi hamburgeri și un sandviș”, spune, cu un glas pi­ți­gă­iat, o farmacistă, în fața vînzătoarei de la Class. După 20 de minute, ajun­ge, în sfîrșit în fața ca­sie­riței. Ne­răb­dă­toa­re și nervoasă, tînăra dă banii și fuge cu punga cu mîn­care – tocmai se ter­minase pau­za de masă. În spatele ei, alți 20 de oa­meni așteaptă să-și pri­mească prîn­zul.

Cină la pachet

„Foamea este mare, iar la cantină poți să ai parte și de surprize”, măr­turisește un student dornic de a pune mîna pe una din shaworme. Adesea, acest local a luat locul bu­­cătăriei ma­mei și a frigiderului co­­­legului de ca­meră. Mereu deschis cînd am avut nevoie, tinerele care învîrt li­piile cu mare pricepere ne-au făcut, de fiecare dată, serile mult mai frumoase.Clien­ții fideli spun că fac na­ve­ta din Copou doar pentru o astfel de porție.

Chiar dacă e mai bine aranjat și cu un meniu mai variat, East Seventeen nu ex­celează în arta shawormelor. Cam la același preț, dar cu niște cartofi care s-au transformat într-un piure, restaurantul pică examenul în materie de fast – food. Însă au cele mai bune deserturi din zonă, iar fe­lii­le de tort din ciocolată sau Diplomat îți zîmbesc de din vitri­nă.

În timp ce mergi la cumpărături în mall, printre Zara și Be you, te ade­menește mirosul cărnii gătite de la Al­mondo – Food Court sau KFC. „Fă­ră maioneză sau ketchup. Puteți, în schimb, să puneți mai multe roșii”, îi spune o fană a hai­ne­lor sclipitoare tî­nărului de la tejghea. Am gustat din porția de aripioare de la KFC, dar erau mult prea picante, iar prețurile nu sînt cele mai „avantajoase” pentru un meniu destul de consistent ca să-ți li­niști foamea.

„Ai atîtea localuri și peste tot sînt me­sele ocupate, iar la fast food este și o coadă de un kilometru”, îi spune, su­pă­rat foc, prietenei sale. Pro­babil i-a pro­mis o cină romantică în oraș, dar nu­mai romantismul și lu­mî­nările parfumate mai lipsesc din peisaj. Dacă pentru ei dragostea tre­ce prin stomac, noi am adăuga că studenția trece, nea­părat, prin „Tudor”.

George GURESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top