Spiritele se cuplează

1001 de măști Niciun comentariu la Spiritele se cuplează 4

De Halloween, duhurile mor­ți­lor nu ne lasă în pace. Ne scot din casă fără voie și ne expediază la cea mai apropiată petrecere. Din pă­ca­te, în Club Skye, invitații și-au lăsat cos­tumele acasă, dar nu s-au stînjenit să numere cornițele fosfo­res­cente ale animatorilor. La intrare, trei dovleci cu ro­tun­jimi înjunghiate rînjesc fără frică tinerilor amețiți, bandajați din cap pînă în picioare, care pășesc pra­gul încăperii.

În interior, lu­mi­nile difuze și aerul încărcat sporesc emoțiile noilor veniți. După cîteva minute însă, aceștia își dau seama că, în afară de dansatorii din dreptul DJ-ului, doar cîțiva tineri mai în­drăz­neți s-au costumat în vampiri și fantome. Chirurgul abia intrat își dă boneta jos și pomenește cîțiva sfinți. În seara asta, va fi arătat cu de­getul și se vor face multe glume pe seama naivității sale. Noroc de partenerul său bandajat cu tifon sîn­ge­riu. Se iau de braț și găsesc o masă pînă la care nu ajung proiec­țiile gălbui, verzi și roșii din club.

În cîteva minute, li se alătură și un grup de vampirițe cu picioare lungi care încep, mai apoi, să se miște lan­guros în ritmul melodiei „The world is mine”. Aruncă priviri pline de dispreț studentelor cocoțate pe boxe și rîd forțat, arătîndu-și caninii lungiți artificial. În toată sala, doar grupul lor și animatorii care fac cu schimbul sărbătoresc Halloween-ul. Pentru ceilalți, e doar un alt prilej de ieșire în oraș.

Chirurgul cu vino-ncoa’

Chipurile tinerilor plini de ener­gie se transfigurează în jocul de lumini. Zecile de perechi de mîini lo­vesc fumul din sală cu putere apoi aterizează pe șolduri rotunde, străine, și urcă în aer cu aceeași viteză. Schimbul de priviri dse reali­zează instantaneu. Culoarea ochilor nu mai are importanță. Verzi, albaști, căprui, în întunericul sfîșiat periodic de proiecții luminoase unduirea corpurilor e criteriul de bază al îm­pe­re­che­rii. Cosmin, de exem­plu, tînărul cu pălărie gri cățărată pe vîr­ful capului, nu își poate dezlipi ochii de pe formele Adrianei. O strînge la piept, o pupă pe frunte, nu vrea fata și gata! Se smucește din brațele băiatului și se retrage în colțul întunecat, la masa cu mascați. De Ha­­lloween, îi plac mai mult chirurgii cu masca pe față.

Lina VDOVÎI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top