Socoteala cu soacra da cu virgula

1001 de măști Niciun comentariu la Socoteala cu soacra da cu virgula 11

Sint casatorita, nu vreau sa ma mut linga neamurile lui si cu asta basta. Sotul insista sa ma faca vecina cu una din surorile mai mari care locuieste linga Iasi, insa eu nu ma inteleg de nici o culoare cu “scumpul” meu cumnat care nu este decit un latrator care se crede imparat la el in sat. La soacra nici nu poate fi vorba sa stau mai mult de o zi, ne-am certa si cu siguranta ne-am desparti rapid. Toate cuplurile patesc asta cind stau la neamuri.

Fara neamuri care cad greu la stomac

Consilierul, care se nimeri sa fie femeie imi marturiseste ca e patita. Mindra, ma umflu in pene si-mi zic ca am cistigat-o din prima. Acum nu stiu cum sa-l conving pe el sa inteleaga odata ca nu ma simt bine in “ograda altuia”. “Eu nu dau solutii,  nu cu asta se ocupa un consilier, ci fac dintr-o problema mai mare cinci mai mici, de exemplu. Daca in timp, prin compromisuri rezolvati trei din ele, atunci sinteti pe drumul cel bun”. Am inteles ca nu e de joaca si trebuie sa-i povestesc mai tot ce am pe suflet. Pe sotul meu il doare capul de fiecare data cind incep sa-i vorbesc despre problema asta si nu reusesc sa ma pling niciodata ca lumea. Am o singura viata si merg pe principiul asta: fara neamuri in imprejurimi care cad greu la stomac. Ii explic partenerului ca vreau intimitate, vreau sa nu deschid usa la nimeni intr-o zi daca n-am chef. Insa acolo nu se poate deoarece te trezesti in vizita cu jumatate de sat in casa si nu ai liniste nici o ora fara ca sora-sa sa nu vina sa-si mai dea cu parerea. “Incearca sa nu te plingi. Nu are efect, ii dai impresia ca o sa accepti pina la urma. Pune-i in fata mai multe probleme mai mici. De exemplu, aveti masina?” Dau afirmativ din cap. “Pe plan profesional, cum o sa va descurcati cu o masina? El nu se gindeste ca o sa stati  in afara orasului si ca o sa trebuiasca sa te duca, sa te aduca? Copiii unde ii veti da la scoala, in sat? Stati la 2 km de Iasi si va veti da copiii la scoala acolo? Cind veti veni obositi de la serviciu nu veti dori sa fiti deranjati, poate, de nimeni, cum se va simti sa i se deschida usa mereu de sora-sa ca la ea acasa? Astea sint problemele pe care trebuie sa i le pui pe tapet. Si mai spune-i sa se gindeasca cum s-ar simti el daca i-ai spune ca tu vrei sa va mutati la tine, cu parintii tai pe cap?” Asta da problema, numai ca el nu prea are empatie. Ce ma fac? In final trebuie sa-i spun verde in ochi ca relatia noastra nu poate supravietui acolo. Mie nu-mi place sa-mi dicteze cineva casnicia. Iar sora lui e genul care trebuie sa-ti ia pulsul ca sa poata dormi noaptea. Nu, in nici un caz nu dau o viata linistita pentru o casa facuta mai usor si mai ieftin printre cumnati, chiar daca ar fi sa mai stam doi ani in chirie. In rest, cu mama soacra ma inteleg bine, atita timp cit merg la ziua ei cu flori, iar ea imi umple borcanele cu zacusca de bureti.

Paula SCINTEIANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top