Shoturi pentru fidelizarea nefumătorilor

1001 de măști Niciun comentariu la Shoturi pentru fidelizarea nefumătorilor 7
Shoturi pentru fidelizarea nefumătorilor

Cum se lasă serile de weekend, ie­șenii știu cel mai bine unde să mear­gă pentru a se destinde din plin. Cluburile, cafenelele și restaurantele sînt destinațiile de prim-plan mai ales pentru studenți, doar că odată cu introducerea Legii antifumatului, în rîndul petrecăreților au apărut mul­te semne de întrebare în ceea ce privește nevoia de a fuma.

La intrarea din colțul clădirii cîți­va băieți stau zgribuliți de frig să-și ia doza de nicotină, iar pe jos zeci de chiștoace stau aruncate la în­tîmplare. „Nu e chiar full și parcă sea­mănă mai mult a cafenea”, spu­ne Marian, un student de la U­ni­ver­sitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, în timp ce soarbe dintr-un cock­tail albăstrui.
Un grup de prieteni de-ai lui, ve­niți din Bârlad spun că li se pare că o­dată cu implementarea noii legi me­rită să ieși mai des la distracție.

„E mult mai bine așa, e mai sănătos, noi sîntem nefumătoare, acum cel pu­țin poți respira”, vorbesc fetele cu un su­rîs deschis, trăgînd cu coada o­chiu­lui către însoțitorii lor, care sînt fumători. „Pentru mine e nașpa să ies afară pentru o țigară, nu ne convi­ne nouă fumătorilor, dar trebuie să ne conformăm”, adaugă tînărul cu o vo­ce resemnată, iar prietenul său se grăbește să întrebe dacă eu sînt fata care vinde țigări la ofertă. Rafael își a­duce aminte de cînd a fost ultima da­tă în acest club că erau niște fete care vindeau țigări la aproape ju­mătate de preț. „Chiar eram interesat, mai ales că mi-am propus să fac și unele economii, dacă tot ni s-au im­pus aceste legi stricte”, măr­tu­ri­seș­te băiatul.

Deși vizitatorii nu observă schim­bări bruște în atmosfera localului, pa­tronii clubului au sesizat deja pier­deri semnificative din venit odată cu incidentul de la Colectiv, apoi cu a­dop­tarea acestei legi. „Au scăzut vînzările și vizitatorii în același timp, avem cîteva idei pentru redresarea activității în club. Am implementat o promoție pentru fiecare vineri și sîm­bătă adresată studenților, în plus toate persoanele care fac rezer­vare în timpul săptămînii pentru vineri primesc shoturi gratuite din partea clubului”, menționează A­li­na Gabriela, administratorul clubului Coopers.

Aceasta preconizează a­me­najarea unui spațiu special pentru fu­mători, însă momentan se fac doar pași mici, pentru a vedea ce se mai întîmplă cu noile legi. Alina spune că din punctul ei de vedere este o lege foarte bună, ea însăși fiind ne­fu­mă­toare. „Alcoolul fără țigară este egal cu zero, multă lume face un efort pen­tru a ieși afară ca să fumeze o ți­gară”, completează aceasta.

După miezul nopții toți cei din club continuă distracția ne­in­ti­mi­dați de nicio lege, totuși ochii lor sînt mai rușinați acum privind fetele fără cea­ța fumului de țigară. După ce pe 17 mar­tie, Coopers Club Lounge a declarat pe Facebook că se lasă de fu­mat, în acestă sîmbătă s-au aprins doar lumînările de pe tortul aniversar al unei studente de la Universitatea Tehnică.

Autor:

Diana GAINA

Libertatea mă definește, sînt dinamică și deschisă pentru tot felul de experiențe. Îmi place să cunosc oameni noi și povești inedite prin care să se reflecte realitatea obiectivă și viața plină de culoare.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top