Scooby Doo și-a fugărit fantomele în Voyage

1001 de măști Niciun comentariu la Scooby Doo și-a fugărit fantomele în Voyage 4

Aproape de bar, un chirurg cu halatul pătat de sînge, Zorro și-un in­firm se uită la cei de pe ring și com­plotează. Comandă cîte-un Ciuc și chirurgul îi mărturisește lui Marius, barmanul: „Operație nereușită, am încercat cu ăsta dar n-a mers”, arătînd spre colegul său, cu jumătate de cap bandajat.

Toți demonii și fiarele s-au adu­nat sîmbătă seară în Voyage Pub, din Piața Unirii: un Dracula creț, care zîmbește la poze, o vampi­ri­ță îmbrăcată-n rochie lungă, roșie și cu trei zgîrieturi pe piept, un fel de pașă cu părul în culori, vreo doi măcelari, o stafie cu mîinile prinse în maiou, la spate, o pitică pisică, creață și cu vîrful nasului înnegrit, un pirat și a sa nevastă, o stafie pușcăriașă, Two-Face, Darth Maul și-un călău.

Călăul cu toporul după bar

La ultima masă, o fată blondă îi pictează pe față pe cei care-au venit nepregătiți. Astfel, o indiancă e îm­po­dobită cu trei lacrimi pe obrazul stîng, iar Don Corleone capătă o cicatrice de toată frumusețea pe cel drept.

Rezemat de un scaun de la bar, un soldat înviat din morți, cu părul cărunt și casca încă pe cap, trage printre dinții prea mari din țigară și comandă o cafea, după care se re­tra­ge în mulțime. „Shake senora” și petrecăreții încearcă să se aplece cît mai mult pe spate, în timp ce coada măturii coboară tot mai jos la dansul calipso.

O domnișoară încearcă să-l abor­de­ze pe tipul înalt, cu plete și îm­bră­cat în pantaloni și vestă de piele, în­tre­bîndu-l în ce s-a costumat. „Călău, ce-ai vrea să fiu? Toporul e după bar”. Atmosfera se încinge și băieții încep să renunțe la costume, ră­mînînd la tricourile și cămășile de de­desupt, machiajul deja scurgîndu-se de la atîta dans cu regine, stafii și vampirițe. În curînd, pisica e în capul trenulețului, urmată de ceilalți vîrcolaci, făcînd înconjorul barului și luîndu-i în șirul lor și pe cei care stau jos.

Two-Face îl ia pe pașă la fugărit cînd aude melodia despre Scooby Doo a celor de la Simple Plan, însă petrecerea e și ea aproape pe fugă. Călăul a plecat subtil, să nu-și dea nimeni seama că bucata de lemn care-i iese din sacoșa de la Selgros este, de fapt, coada toporului.

Ioan STOLERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top