Săritura la 720 de grade

1001 de măști Niciun comentariu la Săritura la 720 de grade 7

Reușesc să intru în vorbă cu Ral abia după ce o ajut să se ridice de pe pie­tonalul pietruit din fața Halei Centrale. E deja a patra oară cînd cade încercînd să facă un „ollie” perfect. După ce refuză timid o țigară pe care o ia din zbor amica ei, Andreea, planînd de pe o bordură pe role, adolescenta de 14 ani începe să îmi explice în termenii ei că un „ollie” e una din cele mai grele scheme pentru ea, care e încă la în­ce­put.

„Trebuie să mergi peste niște obstacole cum ar fi borduri sau balustrade prin săritură. În timp ce mergi cu viteză, lovești cu piciorul drept partea din spate a plăcii. O să i se ridice botul, in timp ce ești în aer, cu piciorul stîng ni­ve­lezi placa și aterizezi, cu un pic de baftă, întreagă, în picioare”, zîmbește sec tînăra, dînd la o parte bretonul ro­șia­tic din fața ochilor machiați cu verde.

După ce mai încearcă o dată și se împiedică doar un pic, balansîndu-și mîinile în față ca să nu cadă, se ridică în picioare pe banca pe care stăteam și o strigă pe Bianca, o puștoaică bru­ne­tă cu clame colorate în păr și căciulă mov de ștrumf. Cînd ajunge în dreptul nostru, sare de pe skateboard și îl lasă să alu­nece singur vreo cinci metri, trîn­­tin­du-se bosumflată pe bancă. „Ce na­­sol, Ral, am strîns roțile alea ieri și tot nu alunecă cum trebuie placa. O să vadă el Răzvan, cînd îl prind”, se răs­teș­te copila jucîndu-se nervoasă cu o cla­mă cu un craniu cu pietricele.

Casper nu-i o fantomă

Deși au nasurile și obrajii înroșiți de frig, la cele 2 grade de afară, fularul și hanoracele cadrilate par să fie de ajuns de călduroase avînd în vedere că nu stau pe loc foarte mult.Vin aproape în fiecare zi în fața Halei, mai ales în weekenduri, cînd nu au școală. „Mie îmi plac mult flip-tricks-urile și am reușit chiar mai înainte un 50/50”, după o pauză incomodă în care mi-a observant ignoranța, „adică să alunec pe o balustradă cu placa și să aterizez fără săritură la final. Cu tot cu săritură iese un Casper”, îmi explică plictisită Bianca, uitîndu-se la amica ei cum alunecă pe skateboard

De la ele aflu cum arată o săritură la 720 sau 1200 de grade, cum le-au văzut pa profesioniști pe Youtube, amuzîndu-mă pe seama Biancăi care desena cerculețe în aer cu degetul arătător. Pe vremea mea, mă dădeam cu rolele portocalii în fața magazinului „Universal” din orășelul meu natal. Eram tristă doar pentru că nu-mi ieșea mersul cu spatele.

Alexandra PANAETE

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top