Salonul de la camera 58

1001 de măști Niciun comentariu la Salonul de la camera 58 0

Produsele cosmetice fac ochii fetelor să se aprindă de încîntare și curiozitate. Nimic nu concurează cu genele rimelate, doi obraji îmbujorați sau niște buze colorate. Într-o plasă roz bombon cîteva „accesorii vitale” așteaptă să iasă la paradă încercînd să facă o impresie bună fetelor dependente de ele. Studentele din căminul C8 deschid ușa cu bunăvionță, doar pentru că nu cu mult înainte le-a vizitat iepurașul de Paște.

Cu răbdare ascultă un scurt discurs pe care l-au mai auzit de vreo două, trei ori în drum spre baie: „Ăsta e pentru curbarea genelor? Dar dintr-acela cu diamante nu ai? Să revii cînd o să ai!”, spune Ana în timp ce își umple nările cu aroma unui parfum: „Dacă era de la Chanel chiar că îl luam!”. Și colega ei, Maria arată un oarecare interes față de o soluție autobronzantă, dar după ce observă prețul militează cu tărie pentru bronzul natural, cu toate că „o să trec puțin pe la solar, soarele ăsta de primăvară este prea timid!”.

Comerț de palier

La camera 58 fetele au propriul salon cosmetic. „După cum vezi, nu ai nimic în plus față de ce avem noi! Poate îți dăm noi cîteva idei să-ți îmbogățești oferta”, spune Georgiana în timp ce îmi întinde o cremă parfumată, cumpărată recent din Italia.

Apoi spre norocul meu își amintește că ar vrea să cumpere ceva, dar pentru Alex, prietenul ei. Un an și jumătate nu poate fi împlinit fără o mică atenție „Dar cred că o să aștept să vadă mai întîi dacă o să îmi cumpere el ceva!”, și îmi face cu ochiul, în semn că fata ar dori ceva de la el, mai întîi .

Norocul apare pe hol, cînd o studentă cu multe pungi avînd etichetele la vedere, este însoțită de un prieten binevoitor, gata oricînd să plătească pentru capriciile răsfățatei lui. „Asta se cheamă investiție în imagine. Nu te uita așa la mine, că și de iubita mea depinde imaginea pe care eu o am”, afirmă convingător Iulian și aprobă nuanța de ruj roșu în defavoarea celei roz.

Cîteva priviri rugătoare și un „Baby, uite ce frumos e fardul ăsta!” spus sub forma unei dulci alintături, mai ușurează protofelul de cîțiva lei, după care vine și consolarea: „Hai, baby, că sînt chiar ieftine chestiuțele astea, doar nu vroiai să dai dublu pe ele în mall!”.

La un etaj mai sus concurența își face și ea apariția, revoltată de cîștigurile scăzute: „Toate se uită, probează dar una nu ar cumpăra ceva. Și doar le dau la preț de fabricant!”, spune Irina îngrijorată că a ramas cu marfa pe stoc.

Andreea JUGARU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top