Rock’ntre cutii de bere

1001 de măști Niciun comentariu la Rock’ntre cutii de bere 7

Femeile de serviciu, grupate ca la sezatoare, reusesc cu greu sa se impace cu dezordinea din jur. Tinerele “gothice” se plimba pe coridor spre toaleta pentru a-si retusa machiajul strident. Stilul de Cleopatra imbracata in piele si corset le fac pe doamnele in uniforma sa-si puna mina la gura uimite de frumusetea “fiicelor intunericului”. Pregatirile pentru spectacolul “Rock’n’ Iasi” se desfasoara cu multe racnete si doze de bere aruncate imprejur.

Pe scena, instrumentistii au propriul lor numar inainte de a incepe concertul propriu-zis. “Doi-zece, doi-zece”, “Se aude in spate?” “Hai, adu chitara, ca sa o acordam”, pentru efecte speciale, sufla in microfoane si testeaza masina de fum. Raspunsurile din partea celorlalti “artisti” vin tot pe calea microfonului “Da, mai, e bine”.  Prin sala, cei din echipa tehnica umbla infasurati in cabluri si tipa la cite un Dorel din celalalt colt al salii. In pantaloni scurti, cu bocanci si tricouri, citiva membri din trupa Eluveitie stau la tigara de dinainte de cintare, ignorind cele citeva grade Celsius de afara. Sint obisnuiti cu gerul din Alpii Elvetieni. Vorbesc o germana neinteligibila, iar unul dintre ei acordeaza un instrument cu coarde, asemanator unei cobze.

Doar eu si o chitara

Titus, unul din vinzatori, vine din Bucuresti numai pentru festival si, dupa primul sfert de ora, deja nu mai face fata clientilor “pletosi”. Imi explica tacticos, cu un accent evident de bucurestean ca a mai venit si in mai, la editia “open-air” a festivalului. “Oamenii mi se par foarte civilizati si organizarea mult mai buna decit in mai”. Ca sa nu dezamageasca publicul, un membru al formatiei Skepsis repeta spagatul a la Mircea Badea, fluturind stativul microfonului. Cei de pe scaune se uita la el plictisiti de repetitiile nesfirsite din sala Gaudeamus. Mai trebuia sa faca si un “stage dive” (n.r.: aruncatul in gol asteptind sa se gaseasca unii care sa-l prinda) ca sa para un star veritabil.

Microfonul a fost chinuit destul de toti instrumentistii, tobele au suferit primele socuri, iar publicul deja incepea sa decoreze catifeaua rosie a scaunelor cu berea Ciuc. Concertul incepe, iar tinerii cu “Rock’n’ Iasi” inscriptionat pe tricouri alearga de colo, colo cu sacii menajeri in mina pentru a “colectiona” dozele de bere turtite si ascunse pe sub scaune. Urmeaza o seara plina, setea se citeste pe chipurile lor.

Alexandra PANAETE

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top