Printesa blonda

1001 de măști Niciun comentariu la Printesa blonda 4

“Arati ca fetiscanele de pe Internet care se pozeaza in baie!”, in nici un caz nu am stirnit reactia pe care as fi vrut-o. Eram un personaj din desenele animate, copilaros, naiv si nici nu ma gindeam la acele fete vulgare. De cind ma stiu mi-au placut desenele animate si mi-am dorit sa fac parte din trupe de super-eroi cu puteri la fel de super, invingind mereu raul. Culmea, m-am trezit a fi Bubbles, cea mai “putin super” dintre fetele Powerpuff. Eram machiata si motata ca papusa Oanei Zavoranu si mai si zimbeam intr-un stil specific acelui personaj animat. Concluzia prietenei mele drogate: “ii esti clona perfecta, fara doar si poate”.

Printese “stralucitoare”, mascati cu brichete in loc de pistoale, iar ca decor, citiva demoni si vampiri stirbi. Ce mai, personaje din desenul meu preferat. Nu trebuia decit sa intru prin sala, sa impart citiva “super pumni” si eram aleasa regina balului. Doar ca eu abia reuseam sa merg fara sa ma impiedic, daramite sa mai si zbor.

Am incercat sa intru in pielea personajului meu, iar pentru a ma simti o veritabila Bubbles, am transformat Sala “Pasilor Pierduti” in Townsville, unde, la fiecare colt salasluia cite un  personaj malefic. Linga  un nobil francez am zarit-o pe printesa “Vreau Bani”. Isi strimba buzele si mergea ca pe spini, insotita de o surata de-a ei, cu o rochie diferita doar la culoare.  Mojo Jojo si-a luat un costum traditional romanesc,  ca sa nu-l recunosc eu, dar dupa privirea-i oachesa mi-am dat seama de indata ca el era. Cine ar fi fost in stare sa-i zimbeasca unei fete de 20 de ani, aratind ca o mica retardata, fara a avea un anume motiv? I-am suris, dar am asteptat sa se termine tot balul ca sa-l bat.

Am incercat sa ma imprietenesc si eu cu o asistenta medicala, doar urma sa-i atac pe raufacatorii prezenti si aveam nevoie de un ajutor la final. Dar, pe linga seringa nesterilizata, nici macar nu stia sa imi ia pulsul. Intr-adevar nici nu le trezeam interesul, trebuia sa imi iau un costum de baiat rau si sa imi aprind un trabuc. Poate atunci ar fi venit ele de buna voie si nesilite de nimeni sa vada cum stau cu inima.

Bubbles, iti marturisesc ca vreau sa scap de tine. Nu mai vreau sa port codite inegale si strampi albi. Anul viitor ma voi ascunde sub o masca placata cu diamante si un prtomoneu plin cu euro. Dar cine-ar vrea sa fie printesa?

Alexandra SANDRU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top