Ploaie de vară din balon

1001 de măști Niciun comentariu la Ploaie de vară din balon 16
Ploaie de vară din balon

Misiune: scapă fără să fii udat da­că poți. Stînga, dreapta, după co­pa­ci, oriunde te-ai ascunde cineva tot te ochește. Nimeni nu pleacă cu hai­ne­le uscate de la bătaia cu baloane um­plute cu apă organizată de Aso­cia­ția Studenților Francofoni din Iași (ASFI). Deschiderea neoficială a Festiva­lu­lui Zilele Studentului Francofon a ve­nit în întîmpinarea căldurii sfîr­și­tu­lui de mai cu o acțiune a revi­go­ran­tă.

Filip iese din parc cu un megafon și se întoarce cu cîteva fete care par că vor să scape de nădușeala de di­mi­neață. Acum că grupul e mai mare, sîntem aliniați în două rînduri, față în față. Tranșeele lipsesc, dar fuga și zîmbetele ne rămîn armele de rezervă. Într-o parte pe un nailon albastru stau baloanele de toate culorile așteptînd să prindă forma mîinilor noastre. Un băiat se apleacă hoțește spre mormanul de jos, dar unul dintre organizatori îl oprește și ne explică regulile. „Nu vă răzbunați pe cine aveți ciudă, nu luați baloane înainte de start, nu aruncați în trecători”, spune fata cu pă­rul prins sus într-un coc. Regu­li­le par nedrepte pentru că multe chi­puri se strîmbă. Bătălia începe și ni­meni nu pare să aibă milă. Baloa­ne­le țîșnesc prin parc din toate colț­u­ri­le și de cîteva ori sfîrșesc tragic pe pă­mînt, fără țintă. Fiecare caută cu pri­virea pe cineva anume, alții aruncă în cine nimeresc. Se avîntă cu toții spre gălețile cu provizii, iar un tip cu tri­cou galben își umple mîinile cu ba­loane. Le lansează cu forță spre cî­te­va fete care se ascund iute după un copac, dar una mai înceată este lo­vi­tă în spate. Fata mărunțică își stoar­ce tricoul din mers, dar un alt băiat îi zădărnicește efortul aruncînd în­con­tinuu cu apă în ea.

Cu apă înapoi în amfiteatre

Brusc, doi se trezesc față în față, se opresc un minut debusolați cău­tînd victime, apoi lansează unul în altul. „M-am udat singur!” strigă rî­zînd un băiat care vroia să îi prindă pe amîndoi dintr-un foc. Însă atunci cînd a luat balonul, acesta i-a pocnit în mînă. Toată lumea fuge pe un pe­rimetru scurt, iar dacă nu ești atent, riști să iei în brațe pe cineva la fel de ud ca tine. Chiar dacă te ferești, e de ajuns să îți arunce o „grenadă” la pi­cioare pentru a răscoli pămîntul și a-l face să ți se întindă pe pantaloni.

Ce faci atunci cînd baloanele se termină? Unii se pregătesc de re­tra­gere fără să știe că apa din găleți capătă poziția de armă. Băieții le iau și aruncă după fete. O brunetă cu părul prins în coadă se lasă fu­ra­tă de bătălie, dar este trezită imediat de un calup răcoritor ce i se toar­nă direct în cap.

Dacă unii mai noro­coși se ad­u­nă la uscat pe băncile de la Ba­le­nă, alții sînt supărați că ra­zele de soare nu bat destul de puternic în amfi­tea­tre pentru a nu sta la cursuri în pro­pria baltă de apă.

Autor:

Ana-Maria BUCUR

Redactor-șef la Opinia studenţească, studentă în anul al treilea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top