Pe lumea cealaltă, din România

1001 de măști Niciun comentariu la Pe lumea cealaltă, din România 7

Stop. Din seara aceasta, nu mă mai plîng de dureri de coloană. Pun mîna pe telefon, o sun pe tanti Sandra și în cinci minute găsesc pe Internet același aparat de susținut coloana pe care și l-a cum­pă­rat vecina acum trei luni, la un preț re­zonabil, fără contraindicații.

Și totuși, cine-mi spune mie dacă boala mea se tratează la fel, sau dacă pentru cei care nu au peste 45 de ani nu există alte me­tode de corectare a proble­melor lomba­re. Și cînd aproape să ies din hambarul lui Google, convinsă fiind că o să adorm iar cu spatele amorțit, am văzut într-un colț, un mesaj al unui me­dic m-a făcut să dau click, sperînd că po­a­te măcar un sfat bun o să găsesc.

Pentru furnicăturile mele, pe forumul acupunctura.forumgratuit.ro nu gă­sesc nici un răspuns exact, dar din cîte am citit, se recomandă cîteva ședințe ne­­­întrerupte de acupunctură cum, de altfel, este indicat tuturor celor care cer aju­tor pe site. Oamenii se plîng de re­u­matism, sindroame sîcîitoare sau ata­curi de pani­că, nejustificate.

Ilona, la o ședință

Cînd am vă­zut comentariile la cazul Ilonei am în­cremenit cu totul. Tînăra are frică de tot ce o înconjoară, mai cu seamă de oa­meni. Iar atunci cînd se sperie, trupul par­că nu o mai ascultă. Și totul a început după o ședință „cu ace vindecătoare” fă­cută de un doctor din orașul său. De atunci „am început să tremur și tremura­tul a rămas tema mea preferată”, măr­tu­ri­sește Ilona spe­cia­liș­ti­lor care întrețin site-ul, cerîndu-le să-i re­comande un me­dic care are rezultate bune practicînd dianetica, știința care se bazează pe relaxare și scormonirea trecutului. Doar că din răspunsurile primi­te se înțelege ușor că în România nu există, deocamdată, un medic căruia să-i iasă foarte bine aceste practici, ba chiar am înțeles că, din dorința de afirmare, unii „specialiști” greșesc mult.

Olga, de pildă, a asistat la o ședință și a ieșit „șocată” de acolo, pen­tru că ce-a văzut „arăta a exorcizare. Subiectul era de­conectat de conștientul lui și trăia întru totul senzațiile neplăcute din trecut, tentativa de viol sau accidentul de ma­șină. Întotdeauna mi se părea că dianeticianul forțează, dar poate nu am dat eu peste cei veritabili.”

Nu știu dacă Ilona a citit mesajele legate de povestea ei, dar cu siguranță eu, după ce am aflat despre experiența Olgăi, aș evita să intru în cabinetele pi­ti­­te în ganguri și subsoluri ciudate, des­pre care se spune că oferă soluții mi­ra­cu­loa­se, în timp scurt. Mai bine cu dure­rea mea, veche de cinci ani, tratată cu Mol­damin, sau cîteodată cu pastă de argilă, aplicată local.

Iulia CIUHU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top