O inimă cît Piața Unirii

1001 de măști Niciun comentariu la O inimă cît Piața Unirii 4
Adelina Meilie

O mică armată de studenți din Liga Studenților Electroniști din Iași cărora li s-au alăturat Asociația Studenților și Absolvenților Facul­tă­ții de Construcții și Instalații, Aso­ciația Studenților și Absol­ven­ților Hidrotehniști, Asociația Stu­den­ților și Absolvenților TCM au umplut Piața Unirii de rîsete. În fiecare an, Liga Studenților Electro­niști din Iași de Dragobete se adu­nă pentru a realiza un flash mob, marcînd ziua dedicată dra­gos­tei.
Inimi pe asfalt

Căpitanul lor, o fată care poar­tă un pulover galben, dă din mîini și țipă în microfon. „Mai la stînga”, spune către colegii ei. „Așa, acum intrați în inimă”, le rostește rapid celor doi băieți întîrziați. După ce îi aranjează pe cei aproximativ 130 de oameni în cinci linii își dă sea­ma că trebuie să se ducă mai la stînga. Flash mob-ul trebuie repetat o dată înainte de marele moment. Astfel că, așa-numita coregrafă, o altă fa­tă firavă și flatată de situație, în­ce­pe să țopăie și să fluture o coală de hîrtie roșie, ba la stînga și la dreapta, ba în sus și-n jos. Fata-căpitan spune în microfon cu un accent exagerat de moldoveancă „Toți în aceeași direcție, haideți!”.

În pofida mișcărilor haotice ale sol­daților activitatea a devenit una foar­te di­namică. Roșii, galbene sau al­bastre, hîrtiile dansează în mîi­ni­le stu­denților care se distrează din ori­ce motiv. Micile tamponări, căl­ca­tul absolut din greșeală sau loviturile cu cotul au stîrnit rîsete is­terice.

Bîrfe dansante

Un grup de trei fete stau cu spa­tele la activitate, chicotind des­pre colegele de cameră în timp ce dan­sea­ză. Noroc că melodiile de dragoste ne­muritoare românești ca „Să nu-mi iei niciodată dragostea” de la trupa Holograf sau „Zece” a lui Florin Chilian au fost date la maxim astfel nu au auzit decît doi sau trei oa­meni poveștile lor. Pînă fata-că­pi­tan nu a pus iar mîna pe microfon și nu a început să le spună să se mu­te, să dea din mîini și din picioare, furtuna de voci și de mișcări ne­con­trolate nu a luat sfîrșit.

În toiul manifestării, o fetiță în­so­țită de mama sa, dornică să participe și ea la flash mob, a tras de mînecă pe unul dintre băieții de la sunet. După ce inima din oameni a fost desenată, toate ligile au sărit la „Panoul dragostei”, două coli mari albe de hîrtie prinse de un suport de fier. Prima la semnat a fost fetița în roz care a făcut cîteva inimioare albastre undeva în josul panoului. Deasupra mîzgăliturii fetiței, prin­tre floricele scrie mic, roșu pe alb „Iubește românește”.

Și pentru că orice dovadă de iubire trebuie să rămînă întipărită undeva, nu lipsește fotograful de ser­viciu pe care îl cunoști după gen­țile agățate de gît și de umăr. Iar el aleargă mai ceva ca Speedy Gon­zales în direcția din care aude „Fă-ne și nouă o poză!”.

Autor:

Adelina MEILIE

Șef de Departament la Opinia studențească, studentă în anul al III-lea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top